Intro

Het Indisch Herinneringscentrum heeft een breed aanbod aan publieksprogramma's. Zo ontwikkelt het IHC eigen programma's als Blinde Vlekken, Huizen van Aankomst en Indische Salons en co-producties met o.a. Museum Volkenkunde, Het Nutshuis, Migratie Museum, World Cinema Festival, en het Scheepvaartmuseum. We sluiten aan bij landelijke initiatieven zoals de Vrijheidsmaaltijden op 5 mei. Voor de Nationale Indiëherdenking ontwikkelt het IHC de mediacampagnes en programmering in samenwerking met Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 en het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

In de programma's zijn er cross-overs tussen o.a. kunst, wetenschap, literatuur, theater en film. Met Het Tropenmuseum, KITLV, Tong Tong Fair, Riboet Verhalenkunst, Amsterdam Museum en vele anderen partners uit de culturele en wetenschappelijke sector, maken we eigentijdse programma's over de impact van oorlog, kolonialisme en migratie. Toen én nu. Zo reflecteren we vanuit de actualiteit samen met publiek op de betekenis van gedeelde geschiedenis. Check de actuele agenda hier!

{"preview_thumbnail":"/sites/www.indischherinneringscentrum.nl/files/styles/video_embed_wysiwyg_prev…","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=I4goo7MhGlw&feature=youtu.be","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Responsive)."]}

Recap van Gepeperd Verleden in 2018

Idee voor samenwerking? Welkom!
Het Indisch Herinneringscentrum staat altijd open voor een gesprek of creatieve brainstorm om nieuwe samenwerkingen te verkennen. Dit kan telefonisch, met een kop koffie bij ons op kantoor of elders in het land.

Een greep uit onze programma's: