Over ons

Het Indisch Herinneringscentrum houdt de herinnering levend aan de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en de daaropvolgende dekolonisatie.

Indisch Herinneringscentrum, Indisch geheugen voor de toekomst

Het Indisch Herinneringscentrum is één van de vier nationale herinneringscentra van de Tweede Wereldoorlog. Het Indisch Herinneringscentrum is dé plek waar je terecht kunt voor de gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië vanaf ca. 1900 met nadruk op de Tweede Wereldoorlog en de dekolonisatie. Meer bekendheid over de Indische geschiedenis leidt tot een beter begrip van actuele gebeurtenissen, ontwikkelingen en personen die verwant zijn aan deze historie. En door te herinneren, gedenken en herdenken blijft het Indische verhaal ook in de toekomst geborgd. Zo vormen wij het Indisch geheugen voor de toekomst. 

Met onder meer met landelijke programmering, online campagnes, educatieve projecten en tentoonstellingen brengt het Indisch Herinneringscentrum deze geschiedenis onder de aandacht. Mede dankzij steun van het vfonds kunnen we onze  projecten vormgeven.

Impressie van onze organisatie

Voor het online jaarverslagen, klik hier.