Het Indisch Herinneringscentrum gaat samen met Butch & Sundance Media een educatieve game maken over Nederlands-Indië: On The Ground Reporter Indonesië.

On The Ground Reporter is een serie educatieve games, die is ontwikkeld door Butch & Sundance Media. De serie brengt complexe vraagstukken als mediawijsheid en burgerschap op een toegankelijke en uitdagende manier in de belevingswereld van jongeren. De games zijn gemaakt voor het MBO, maar worden ook gebruikt door het voortgezet onderwijs en opleidingen journalistiek. De games worden al door meer dan 20.000 jongeren gespeeld. De games zijn handig voor de docent, leuk voor de leerling en goed voor het onderwijs.

On The Ground Reporter Indonesië vertelt het familieverhaal van een Indische jongere. In de game ontdekt de speler zijn of haar familieverhaal in Nederland. Daarna gaat hij of zij naar Indonesië om het verhaal te onderzoeken en zelf aan de slag te gaan met de informatie die in Indonesië te vinden is.

Het Indisch Herinneringscentrum is daarom op zoek naar een jongere, die de ‘verteller’ wil zijn van de game.

We zoeken iemand die:
-    Tussen de 18 en 22 jaar is.
-    Indische roots heeft.
-    Nog familie heeft in Indonesië.
-    Makkelijk praat en niet bang is voor de camera.
-    Geïnteresseerd is in media.
-    Goed kan vertellen over zijn of haar familie, ook over de belevenissen van de familie tijdens de Tweede Wereldoorlog en de onafhankelijkheidsoorlog.

Wil jij graag onze verteller zijn in On The Ground Reporter Indonesië? Of ken je andere jongeren die het leuk zouden vinden om hier aan mee te werken? Laat het ons weten via m.dekruijf@indischherinneringscentrum.nl
026 - 363 91 03, www.facebook.com/IndischHC, www.twitter.com/IndischHC.