Levi van Kempen presenteert eerste Indische Salon

Acteur en presentator Levi van Kempen presenteert donderdag 29 mei op de Tong Tong Fair een programma rondom de Wereld Express.

Tijdens de Tong Tong Fair presenteert het Indisch Herinneringscentrum zijn nieuwe, rijdende tentoonstelling de Wereld Express. In de Bengkel is een speciaal programma (de Indische Salon) aan de Wereld Express gewijd. Mevrouw Josephine Bleeker, een van de mensen achter de persoonlijke verhalen uit de tentoonstelling, is te gast bij de Indische Salon en vertelt haar verhaal. Jan Durk Tuinier van de Stichting Vredeseducatie geeft een inkijkje in hoe de tentoonstelling tot stand kwam. En de Bengkel zou geen bengkel (=werkplaats) zijn als we het publiek niet aan het werk zouden zetten met enkele werkvormen uit de Wereld Express.

Levi van Kempen presenteert deze eerste Indische Salon. Hij speelde onder meer in bioscoopfilms, de musical Grease, de series Onderweg naar morgen en Gooische vrouwen en sprak al veel stemmen in van personages in series en films. De jeugd kent hem onder meer als gezicht van de kinderzender Disney XD. Ook is hij te zien als Vreporter bij The Voice of Holland.

Het programma-item in de Bengkel is meteen een introductie van een nieuw concept: de Indische Salon, een initiatief van het Indisch Herinneringscentrum en de Stichting Herdenking 15 augustus 1945. De Indische Salons zijn kleinschalige huiskamerbijeenkomsten over een Indisch thema op initiatief van de gastheer of –vrouw van de betreffende locatie . Elke salon heeft zijn eigen publiek, een eigen thema en een eigen locatie, afhankelijk van de organiserende gastheer of –vrouw. Waar mensen per Indische salon over praten kan dus heel uiteenlopend zijn, maar heeft altijd een link met 'het Indische'. Het Indisch Herinneringscentrum en de Stichting Herdenking faciliteren de Indische Salons op locatie maar organiseren op gezette tijden ook zelf een Indische Salon. De eerste dus op 29 mei 2014 in de Bengkel.

Datum: 29 mei 2014
Tijd: 12.30 - 13.15 uur
Locatie: Bengkel, Tong Tong Fair, Malieveld, Den Haag
Toegang: na betaling van de entree van de Tong Tong Fair is de toegang gratis
 

De 'Indische Salon' wordt mede mogelijk gemaakt door