Laatste themabijeenkomst 'Herinneren en Verbinden'

In 1964/1965 werden 59 Molukse gezinnen gehuisvest in Lunteren. Een grote groep kinderen ging toen naar basisschool de Julianaschool (tegenwoordig De Bron). 

De inburgering van Molukse schoolkinderen van destijds staat centraal op de laatste themabijeenkomst van museum Oud-Lunteren in het kader van de tentoonstelling 'Herinneren en Verbinden' van het Indisch Herinneringscentrum. Op woensdag 11 december 2013 organiseert het museum een tafelgesprek samen met de onderwijzer Eildert Klei en 4 oud-leerlingen van de toenmalige basisschool de Julianaschool. De oud-leerlingen zijn Lena Gerrits, Minggus Lawalata, Simon Pattinasarany en Steffie Hol. Het gesprek wordt geleid door Margaret Leidelmeijer projectleider van de tentoonstelling 'Herinneren en Verbinden' die tot eind van dit jaar in museum Oud-Lunteren aan de Dorpsstraat 55 te zien is.
Aanvang themabijeenkomst 20.00 uur. De toegangsprijs is 3 euro, inclusief koffie of thee. Reserveren kan via telefoonnummer 0318-486254 of via de mail:museum@oudlunteren. Klik hier voor meer informatie.