Indische Salon Enschede i.s.m. Nasi Idjo.

Op zondag 7 juni organiseert stichting Nasi Idjo in samenwerking met het Indisch Herinneringscentrum en stichting Herdenking 15 augustus 1945 een Indische Salon.

Deze editie van de Indische Salon vindt plaats bij Villa de Bank, een statige voormalige fabrikantenvilla. Villa De Bank staat in het Blijdensteinpark waar een van de oudste Indiëmonumenten van Nederland staat.

Theater MAX305 geeft tijdens deze salon invulling aan het programma.
Theater MAX305 maakt theater voor alle leeftijden. MAX305 heeft een documentair karakter met historische feiten en algemene aspecten zoals het Indische Zwijgen, de afwezigheid van een collectief bewustzijn, het kunnen omgaan met overlevingskansen. Humor en vermaak zijn onlosmakelijk onderdeel van de voorstelling. Geen traan zonder lach en geen lach zonder traan.

De culturele erfenis van het koloniale verleden is inspiratiebron. Het stuk is gebaseerd op de oorlogsmemoires van een KNIL soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indië. Deze memoires ontvingen zijn kinderen pas na zijn overlijden. Zijn leven lang heeft hij hierover gezwegen.

Wilt u de Indische Salon bijwonen?
Meld je dan aan via info@nasi-idjo.nl t.n.v. Indische Salon Nasi Idjo.
Let op: het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

Kosten van deze Indische Salon bedragen € 5,- per persoon (te betalen bij binnenkomst), naast deelname aan het programma ontvang je koffie/thee/fris en een Indische versnapering.

Vrienden en donateurs van Nasi Idjo mogen na aanmelding gratis naar binnen!

De Salon is tevens bedoeld als opmaat voor de Indiëherdenking op 15 augustus, de dag waarop we herinneren en herdenken.
In 2015 staat het thema ’70 jaar na dato: ‘mijn herinnering, jouw verhaal’ centraal.

Zondag 7 juni van 13.00 - 16.00 uur
Indische Salon Enschede
Villa de Bank
Espoortstraat 182
7511 CM Enschede

De Indische Salon is onderdeel van een gezamenlijk programma van het Indisch Herinneringscentrum (IHC) en de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945.