Indisch Herinneringscentrum in het nieuws

Het Indisch Herinneringscentrum (IHC) is de afgelopen twee weken regelmatig in het nieuws geweest vanwege de berichten over het nieuw te vestigen Vrijheidsmuseum in Nijmegen. De besluitvorming over het Vrijheidsmuseum zal naar verwachting in november en december van dit jaar plaatsvinden.

Het Indisch Herinneringscentrum voert gesprekken met het Vrijheidsmuseum over het op termijn verplaatsen van het kantoor van het IHC naar het Vrijheidsmuseum in Nijmegen. Het IHC heeft een aanbod gekregen van het vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) voor de verder liggende toekomst, waarbij het IHC een echt herinneringscentrum kan inrichten met al zijn functies: een Indisch Paviljoen. Dit is een aanbod dat wij van harte hebben omarmd. Het Vrijheidsmuseum en het IHC gaan deze optie in de komende tijd verder uitwerken.

Het IHC blijft in de nabije toekomst kantoor houden op landgoed Bronbeek; de gesprekken met het Vrijheidsmuseum en het vfonds zijn voor de verder liggende toekomst. Het Vrijheidsmuseum zal het museale bestel in Nederland en in het bijzonder in het Gelderse zeker versterken. Hierbij speelt de door het Indisch Herinneringscentrum samen met het Museum Bronbeek opgezette tentoonstelling ‘Het Verhaal van Indië’ een bijzondere rol.