Indië-lezing 8 maart: 'Vertellen is herinneren is ontdekken'

Op zaterdag 8 maart 2014 wordt de derde Indië-Lezing gehouden in het Theater van ’t Woord van de OBA, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam.

De derde Indië-Lezing heeft als thema 'vertellen is herinneren is ontdekken´ en begint om 14.00 uur. Deze middag wordt gepresenteerd door mevrouw Conchita Willems en omvat 2 spreeksters. Mevrouw Berthy Korvinus vertelt over haar leven en hoe en waarom zij zich inzet voor vrouwen in derde wereldlanden. Vrouwen die ondanks armoede, geweld en martelingen het heft in eigen handen nemen. Mevrouw Nancy Jouwe verhaalt over de vrouwen in het laatste stukje van de oost waar de Nederlandse vlag stond, het laatste restje oost-Indië. Hoe verging het vrouwen voor en na het loslaten van Nederlands Nieuw Guinea. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door ‘Young Released’.

De Internationale Vrouwendag 8 maart is bij uitstek het moment om het verhaal te vertellen over vrouwen in het voormalig Nederlands-Indië.

Deze middag wordt georganiseerd door de stichtingen: De Brug/Jembatan, Netwerk Vergeet Mij Niet, Nusantara Amsterdam, Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië, Gastdocenten WOII ZO Azië, Indisch Herinneringscentrum, 4/5 mei Comité Amsterdam Zuidoost.

 

Toegang: gratis

Aanmeldingen verplicht: indielezing@gmail.com