IHC vrijwilliger Cisca Weijling stelt zich aan u voor

Cisca Weijling

Mijn naam is Cisca Weijling en ik ben sinds april 2018 vrijwilliger bij het IHC. Ik heb circa 20 jaar in de reiswereld gewerkt, waarbij ik groeps- en congresreizen heb georganiseerd en begeleid. Sinds 2000 heb ik een omslag gemaakt en ben in de gezondheidszorg werkzaam geweest als assistente van diverse specialisten in het ziekenhuis.

Vanaf november 2017 ben ik met pensioen en ben op zoek gegaan naar een nieuwe invulling voor mijn extra verkregen vrije tijd. Door een bezoek aan Bronbeek, waar mij werd verteld dat er een Indisch centrum zou komen in Den Haag, is mijn interesse gewekt om mij daar aan te melden voor vrijwilligerswerk. Reden hiervoor is dat ik een Indische achtergrond heb. Mijn beide ouders zijn geboren en getogen in Nederlands-Indië.

Wat ik interessant en belangrijk vind aan het werken bij het IHC, dat het bijzonder leerzaam is om je te kunnen verdiepen in de verhalen en geschiedenis van de Indische Nederlanders en tevens een bijdrage kunt leveren aan de projecten van het IHC. Dit wordt gedaan met een groep mensen die hetzelfde enthousiasme en affiniteit hiermee hebben.

Ik merk dat er ook onder Indische jongeren veel interesse is in het Indisch verleden; het was immers een belangrijke periode in de Nederlandse geschiedenis. Het is daarom zo belangrijk dat het Indisch centrum de herinnering aan Nederlands-Indië levend houdt voor zowel de huidige als de toekomstige generaties.

Cisca Weijling
Vrijwilliger IHC

Wij zijn als team IHC mevrouw Weijling zeer dankbaar voor haar inzet en enthousiasme!