Bereikbaarheid Indisch Monument tijdens nucleaire top

In verband met de Nuclear Security Summit (NSS) in Den Haag op 24 en 25 maart 2014 worden er in de omgeving van het World Forum extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Deze hebben consequenties in de omgeving van het Indisch Monument. De gemeente Den Haag meldt hier het volgende over:

De NSS wordt door het ministerie van Buitenlandse Zaken, in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag, georganiseerd. De gemeente doet dat met grote zorgvuldigheid, met oog voor de belangen van bewoners, bedrijven en bezoekers van de stad. In het gebied rond het World Forum worden veiligheidsmaatregelen genomen. Ook in de omgeving van het Indisch Monument aan de Professor B.M. Teldersweg gelden in die periode veiligheidsmaatregelen. Gedurende de NSS op maandag 24 maart en dinsdag 25 maart is dit gebied afgezet met hekken. Ook wordt in de directe nabijheid van het monument een helikopter landingsplaats ingericht.

Bij het monument worden met grote regelmaat bloemen gelegd. Nabestaanden kunnen via de uitvaartondernemer aangeven dat bloemen en bloemstukken, na afloop van de teraardebestelling of crematie, door de uitvaartondernemer worden neergelegd bij het Indisch Monument. De ervaring leert dat nabestaanden regelmatig aanwezig zijn bij de bloemlegging. Gebleken is dat het niet mogelijk is om deze bloemlegging gedurende de NSS doorgang te laten vinden. In goed overleg met de branchevereniging voor uitvaartondernemingen (BGNU) is afgesproken dat bloemen en bloemstukken gedurende de NSS door de uitvaartondernemers worden bewaard en na afloop van de maatregelen voor de NSS (vanaf woensdag 26 maart) bij het Indisch Monument worden neergelegd.

Voorafgaand aan de NSS worden op vrijdag 21 maart de bij het monument neergelegde bloemen en bloemstukken verwijderd. Door de downwash als gevolg van de draaiende rotorbladen van helikopters zullen deze immers worden verspreid over het gebied en kunnen daardoor een veiligheidsrisico vormen.

Meer informatie over o.a. de verkeersshinder (van 23 - 26 maart) vindt u op: www.nss2014.com/nl