Aanmelden conferentie Lessen voor de toekomst

Update 2 december 2013 - Aanmelden voor deze conferentie is niet meer mogelijk.

Donderdag 12 december 2013 vindt de conferentie Lessen voor de toekomst - n.a.v. 70 jaar Birma-Siam Spoorweg plaats. Klik hier voor het programma.

Op 25 oktober 2013 is het precies 70 jaar geleden dat de Birma-Siam Spoorweg officieel in gebruik werd genomen. Deze historische gebeurtenis is aanleiding voor de conferentie Lessen voor de toekomst. Daarin wordt onder meer aandacht besteed aan recent onderzoek naar deze Dodenspoorweg. Centraal daarbij staat de vraag welke lering hieruit kan worden getrokken voor de toekomst.

Met lezingen (deels Engelstalig) van Rod Beattie, oprichter/directeur Thailand-Burma Railway Centre and Museum (www.tbrconline.com), Bruni Adler, schrijfster/journaliste (www.bruniadler.de), Aiko Utsumi, hoogleraar Universiteit van Tokio (www.facebook.com/autsumic) en Joke van Grootheest, conservator Museon (www.museon.nl). Ook beleeft de eerste Nederlandse documentaire over Nederlandse krijgsgevangenen aan de Birma-Siam Spoorweg zijn première en praat de jongere generatie bij monde van Twan Spierts, journalist/documentairemaker, Monique Verhoeckx, beeldend kunstenaar/filmmaker, Raoul Kramer, beeldend kunstenaar/fotograaf en Margot Straathof, student, over de rol van de Dodenspoorweg in hun werk. Host is Wim Manuhutu.

Datum:     Donderdag 12 december 2013
Tijd:          Inloop 13.00 uur, aanvang: 13.30  -  17.00 uur 
Locatie:     Kumpulan, Velperweg 147, Landgoed Bronbeek in Arnhem
Toegang:   €25,-. De toegang is incl. 3 consumpties.
Aanmelden: Is niet meer mogelijk.
Meer info:  Programma

Deze conferentie is een initiatief van het Indisch Herinneringscentrum (IHC), deStichting Herdenking Birma-Siam Spoorweg en Pakan Baroe Spoorweg(SHBSS) en de Stichting Oorlogsgetroffenen in de Oost (SOO).