Indische Salons zijn bijeenkomsten door het hele land gekoppeld aan een Indisch thema dat aansluit bij de kerntaken en doelstellingen van het IHC. Een Indische Salon is een samenwerking tussen het IHC en een (Indische) organisatie of particulier. Het IHC ondersteunt inhoudelijk.

v
Samenwerkingspartner vfonds ondersteunt de programmering van het Indisch Herinneringscentrum

Inhoudelijk programma
Een Indische Salon omvat een aantal kernelementen. Het onderwerp sluit aan bij de kerntaken- en doelstellingen van het IHC en heeft raakvlakken met de gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de (aanloop naar de) Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië, de daaropvolgende dekolonisatie en overtocht naar Nederland. Voor het IHC is het van belang dat er in de programmaopzet een diversiteit aan perspectieven is vertegenwoordigd en er voldoende afwisseling is in de programmaonderdelen.

De salon draait om inhoudelijke gesprekken met aanvullend muziek, kunst en theater. Het zijn verrassende bijeenkomsten in een informele setting. De salon is er voor allen die geïnteresseerd zijn in de gedeelde geschiedenis: iedereen is van harte welkom.

Een poetische reflectie van dichter Robin Block tijdens 'Gedeeld Verleden - Slag in de Javazee'

In onze agenda vindt u de data van de al geplande Indische Salons. In de zijbalk kunt u terugkijken welke Salons er zoal zijn geweest.

alons
locaties van de Indische Salons door de jaren heen

 

Podium uitzicht Indische Salon Maastricht

Joenoes Polnaija, Daan van Citters, Esmay Usmany en Tasilo Pieck in Indische Salon Leven met Oorlog, Maastricht, juli 2023. 
 

Esmay Usmany

Esmay Usmany in Indische Salon Maastricht juli 2023.

 

performance memories of the body

Performance Memories of the body, Indische Salon Den Haag, april 2023.

Een Indische Salon organiseren?

Wilt u samen met ons een Indische Salon organiseren of hebt u een idee over een thema of onderwerp? In de toolkit vindt u meer informatie over de voorwaarden voor het organiseren van een Indische Salon. Twijfelt u of uw beoogde Salon aansluit bij de kerndoelstelligen van het IHC of heeft u na het lezen van de toolkit nog vragen? Neem dan gerust contact op met het Indisch Herinneringscentrum.

Aanmelden zelf organiseren Indische Salon

Heeft u na het lezen van de toolkit geen vragen meer? Dan kunt u zich aanmelden via: aanmeldformulier
We streven ernaar binnen twee weken contact met u op te nemen.

De Indische Salon wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds

lvf