Doe mee met Rhythm & Routes!

Muziek is niet weg te denken uit de Molukse en Indische cultuur...Op welke manier vormen jouw roots een inspiratiebron voor jou in de muziek?

Deel het met ons!

Het Indisch herinneringscentrum en Stichting Nusantara zijn op zoek naar Molukse en Indische muzikanten die op een unieke wijze hun talent een stem geven.

Wat moet je doen?

 

Upload hieronder jouw filmpje waarin je jouw muzikale talent laat horen.
Vertel waarom jouw roots een inspiratiebron voor je zijn in de muziek.
Deel het op social media zodat iedereen op jou stemt en je in de top 5 met de meeste stemmen komt!

<iframe id="tplContent" name="11498" width="100%" height="600" src="https://app.je/rhythm-roots/web" frameborder="0"></iframe>


Laat iedereen LIVE on stage horen wat je in huis hebt op 26 november tijdens INDOroutes!

Op zaterdag 26 november organiseert het Indisch Herinneringscentrum i.s.m. BersaMaju INDOroutes!

Wat is joúw verhaal? Op welke manier vormen je roots een inspiratiebron in wat je doet? Tijdens INDOroutes delen jonge Molukse en Indische creatievelingen hun verhaal.

Tijdens Professional Routes gaat host Patrick Neumann in gesprek met jonge, creatieve ondernemers waarbij roots een belangrijke drijfveer vormt in hun werk. Onder meer te gast zijn: theatermaker Esther Hulst. Zij maakte met Lagu Damai een voorstelling o.a. gebaseerd op de verhalen van haar Molukse familie. Daarnaast documentairemaker Tenny Tenzer, bekend van de serie I.N.D.O.docu en fotograaf Eliza Bordeaux. Topgitarist Erwin van Ligten speelt met "Krontjong Baru" krontjongliederen in een nieuw, eigentijds jasje. Tijdens de Indische Salon Thuis in Beeld delen drie mensen met bijzondere foto's hun verhaal. Verder de radiodocu Niet mijn oorlog van regisseur Kim Faber. Hierin onderzoekt zij de vraag of haar angstige karakter te maken heeft met het oorlogsverleden van haar opa. Afsluitend i.s.m. Stichting Nusantara de muziekwedstrijd Rhythm & Routes waarbij muzikaal talent van zich laat horen! Jury bestaat uit o.a. Ruben Fernhout en Lisa Noya.

theatermakers Wendy Ripassa en Elsbeth Vernout van Riboet Verhalenkunst lopen rond met de Verhalenparaplu op zoek naar jouw verhaal! Fotograaf Armando Ello geeft workshops hoe je verhalen vastlegt in foto’s. Bekijk verhalen en foto's in de pop-up expositie Thuis in Beeld. En nog veel meer!

Datum: zaterdag 26 november

Programma:

14:00 – 14:30 Professional Routes in gesprek met jonge ondernemers waarbij hun roots een inspiratiebron vormt in het werk dat zij doen

14:30 – 14:50 performance Erwin van Ligten Krontjong Baru Guitar– Let the music do the talking!

14:50 – 15:00 pauze

15:00 – 15:45 Indische Salon – Thuis in Beeld bijzondere foto’s met verhalen

15:45 – 16:30 Radiodocu Niet mijn Oorlog Kim Faber onderzoekt de vraag of haar angstige karakter te maken heeft met het oorlogsverleden van haar opa.

16:30 – 16:45 pauze

16:45 – 18:00 Rhythm & Routes muzikaal talent laat van zich horen tijdens deze muziekwedstrijd!

host: Patrick Neumann

Locatie: Koekenbier, Kennemerstraatweg 16, Alkmaar

Tickets: kosten € 5, te bestellen via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/bersamaju

INDOroutes is een jaarlijks evenement dat een platform biedt voor jonge creatievelingen die hun Indische en Molukse roots als insiratiebron gebruiken voor mooie, interessante en educatieve projecten. Als bezoeker word je getrakteerd op een middag vol film, debat, muziek en theater. Iedereen is van harte welkom!

INDOroutes is een initiatief van het Indisch Herinneringscentrum en de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 en wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds. INDOroutes 2016 is i.s.m. BersaMaju.

Aansluitend op INDOroutes organiseert BersaMaju van 20.00 tot 02.00 uur Pesta BersaMaju. Een avond vol gezelligheid met muziek van de live bands Gazooth en Keku Tiha. Tevens draaien er verschillende DJ's op 2 verdiepingen met soul, disco, R&B, house, club, etc.
Net als tijdens INDOroutes kan je op deze avond verschillende lifestyle stands bezoeken en is de Indische culinaire keuken uitgebreid aanwezig. Pesta BersaMaju is voor alle generaties.
Kaarten voor deze avond zijn online te koop via www.ticketkantoor.nl/shop/bersamaju
Meer informatie kan je terugvinden op www.bersamaju.nl.

Jij bent er toch ook bij?

INDOroutes is een initiatief van het Indisch Herinneringscentrum en de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 en wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.