5
april
2020

Café Riboet: Alleen nog dit... | UITGESTELD!

Cafe riboet

Helaas moeten wij deze editie van Café Riboet verplaatsen in verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Museum Sophiahof is gesloten, in ieder geval tot 6 april. Wij berichten u zodra er een nieuwe datum bekend is.

In deze fonkelnieuwe editie van Café Riboet staan brieven, dagboeken en andere tastbare getuigenissen uit de periode 1945-1950 in Indonesië en Nederland centraal.

Zanger Sjors van der Panne is te gast. Hij laat zich in zijn optreden inspireren door een bijzonder historisch document. Bij ons in de Vertelmobiel vertelt onderzoeker Eveline Buchheim van het NIOD over het project ‘Getuigen & Tijdgenoten’. Miss Riboet ondervindt de gevolgen van de Japanse bezetting en de jaren daarna. Huiscolumnist Ellen Deckwitz duikt in het thema ’75 jaar vrijheid’. En vertellers uit het publiek worden van harte uitgenodigd om ook hun ervaringen – uit eerste of tweede hand – uit de na-oorlogse periode te komen vertellen.

Programma Café Riboet 5 april 2020

  • 13:30 uur - inloop
  • 14:00 uur - aanvang programma
  • 16:00 uur - einde programma en start napraten

Toegang: 15 euro inclusief consumptie

Locatie: Museum Sophiahof, Sophialaan 10, Den Haag.

Café Riboet is een samenwerking van Riboet Verhalenkunst met het Indisch Herinneringscentrum en wordt mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, BankGiroLoterij fonds en het ministerie van VWS.

VSB fondsVWS logoBGL fonds