Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 en het Indisch Herinneringscentrum vestigen aandacht op 15 augustus met #ikvlag-campagne.

15 augustus 1945 is het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog. Elk jaar wordt in Nederland daarom op 15 augustus de bevrijding van Nederlands-Indië herdacht. Aanstaande vrijdag herdenken wij deze dag weer. Het Indisch Herinneringscentrum en de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 vestigen hierop de aandacht met de de campagne #ikvlag. Deelnemers maken kans op 2 gratis retourtickets naar Bali, Indonesië.

De campagne verloopt via lokale kranten en via social media. In de lokale kranten van Dichtbij.nl in Zoetermeer, Almere en Rotterdam verschijnt morgen een oproep om de vlag te hijsen. Bij de oproep wordt een vlag afgedrukt die mensen voor hun raam kunnen hangen als ze geen vlag hebben. Vervolgens maken ze een selfie met de vlag op de achtergrond en schrijven een kort tekstje over waarom zij het belangrijk vinden de vlag te hijsen op 15 augustus. Het resultaat mailen ze naar info@indischherinneringscentrum.nl. Bij de variant van de campagne #ikvlag via social media kunnen mensen op andere wijze laten zien dat zij stilstaan bij 15 augustus. Zij hijsen digitaal de vlag door onderstaande foto als profielfoto in te stellen o.v.v. #ikvlag en taggen degenen met wie ze deze dag herdenken. Door dit te doen maakt u kans op 2 gratis retourtickets naar Bali, Indonesië.

Actieperiode is van 13 augustus t/m 15 augustus 2015. #ikvlag #IndischHC