Tentoonstellingen

Intro

Museum Sophiahof is geopend! Bekijk de website van het museum voor meer informatie over de corona maatregelen. Reserveer direct uw museumbezoek.

'Depokkers. Een koloniaal verhaal ontrafeld.'

Depokkers tentoonstelling

5 september 2020 t/m eind 2021 - Read English folder here

In 1714 liet Cornelis Chastelein zijn landgoed Depok op West-Java na aan 150 tot slaaf gemaakten. Zij kregen naast hun vrijheid ook een deel van zijn kapitaal en goederen om daarmee een landbouwkolonie te vormen. Tot op de dag van vandaag hebben nazaten van deze ‘Depokkers’ nog contact met elkaar.


De tentoonstelling met persoonlijke verhalen laat zien hoe mensen met een slavernijverleden in het toenmalig Nederlands-Indië hun plek veroveren binnen de koloniale samenleving en hoe de huidige generaties denken over hun verleden. Een verhaal over worsteling en triomf, maar ook over superioriteit, uitsluiting en racisme.

Museum Sophiahof

Op vrijdag 28 juni 2019 is Museum Sophiahof geopend voor publiek op de Sophialaan 10 te Den Haag. Hier zijn het Indisch Herinneringscentrum, het Moluks Historisch Museum, het Indisch PlatformPelita en Nationale Herdenking 15 Augustus 1945 gevestigd. Hieronder vindt u meer informatie over de tentoonstellingen.

Voor meer informatie over het Museum Sophiahof, zoals openingstijden, gaat u naar de website www.museumsophiahof.nl

Bekijk onze tentoonstellingen