Tentoonstellingen

Intro

Museum Sophiahof is weer beperkt geopend! Bekijk de website van het museum voor meer informatie. De tentoonstelling 'Vechten voor Vrijheid' is tot 1 augustus te zien. Reserveer direct uw museumbezoek.

'Vechten voor Vrijheid'

28 juni 2019 t/m juni 2020

Tijdens de oorlog komen diverse bevolkingsgroepen in verzet: tegen de Japanse bezetter, tegen de Nederlandse kolonisator of tegen allebei. Ook kiezen mensen voor samenwerking met het Japanse militaire bestuur of hun politieke tegenstanders, met als doel een onafhankelijk Indonesië.
Bezetting, verzet en vrijheid betekenen voor iedereen iets anders. Wat je over hebt voor jouw vrijheid, bepalen je omstandigheden en idealen. De keuze om in actie te komen, is persoonlijk.En: niet iedereen kiest bewust voor verzet. Soms dwingt de situatie daartoe. Hoe? Dat ziet, leest en hoort u in deze expositie.

We vertellen de verhalen van verzetsstrijders en van de gewone man of vrouw die grote of kleine daden van verzet pleegde. Ook staan verhalen van nazaten centraal: wat betekenen de verhalen voor hen? Zo zullen we verschillende kanten van verzet te belichten. De expositie is samengesteld door het Indisch Herinneringscentrum en Moluks Historisch Museum, met bijdragen van onder andere Pelita met een speciale website over het Indische verzet.

Vechten voor vrijheid

Museum Sophiahof

Op vrijdag 28 juni 2019 is Museum Sophiahof geopend voor publiek op de Sophialaan 10 te Den Haag. Hier zijn het Indisch Herinneringscentrum, het Moluks Historisch Museum, het Indisch PlatformPelita en Nationale Herdenking 15 Augustus 1945 gevestigd. Hieronder vindt u meer informatie over de tentoonstellingen.

Voor meer informatie over het Museum Sophiahof, zoals openingstijden, gaat u naar de website www.museumsophiahof.nl

Bekijk onze tentoonstellingen