Gearchiveerd

Rondleiding in Museum Sophiahof

Verdiep je in de verschillende gezichten van verzet tijdens de rondleiding in Museum Sophiahof. Sluit voor slechts €5,- aan bij de rondleiding door de tentoonstelling. Leer onder andere meer over de persoonlijke familieverhalen, verzet en de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië.

Boek de rondleiding

Praktische informatie rondleiding in Museum Sophiahof

De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. De kosten van de rondleiding zijn exclusief de kosten voor het bezoek aan het museum.

Rondleidingen worden gegeven op de volgende dagen:

  • Zaterdag 14 maart om 13:00 uur
  • Zondag 15 maart om 13:00 uur
  • Zaterdag 21 maart om 13:00 uur
  • Zondag 22 maart om 13:00 uur
  • Zaterdag 28 maart om 13:00 uur
  • Zondag 29 maart om 13:00 uur

Let op: er kunnen maximaal 15 personen mee per rondleiding. Verzeker uw plek door direct te boeken via deze link.

Heb je een rondleiding betaald via onze webshop? Laat dan het betaalbewijs zien bij de kassa. Mocht er nog plek zijn op de dag zelf, is het ook mogelijk de rondleiding bij de kassa te boeken en betalen.

Over de tentoonstelling

De tentoonstelling ‘Vechten voor vrijheid. De Vele gezichten van verzet’ geeft een impressie van verzet tijdens de WOII. Niet alleen in Nederlands-Indië, maar ook van mensen afkomstig uit Nederlands-Indië in Nederland. Wie verzette zich tegen wie? Wat waren de omstandigheden en drijfveren waarin men over ging tot verzet? Wat betekenen begrippen als verzet, loyaliteit en identiteit in oorlogstijd? Verschillende verzetsmensen en nazaten komen aan het woord. Zo worden verschillende kanten van verzet belicht. De openingstentoonstelling is samengesteld door het Indisch Herinneringscentrum en Moluks Historisch Museum, met bijdragen van onder andere Pelita.