Gearchiveerd

Pop-up Exposities

Pop-up tentoonstelling Tong Tong Fair

Pop-up expositie Verhalen van Verzet

Periode: 25 mei t/m 3 juni 2018
Locatie: Tong Tong Fair, Den Haag
Ter gelegenheid van het Jaar van Verzet 2018 vroegen het Indisch Herinneringscentrum en Moluks Historisch Museum bezoekers op de 60ste Tong Tong Fair naar hun verhalen en gedachten over verzet. 

 

Foto pop-up tentoonstelling

Pop-up expositie Verhalen Over Leven. Onbegrensde kracht in beeld

Periode: 15 augustus, onderdeel programmering Indiëherdenking 2017
Locatie: World Forum, Den Haag

Verhalen over leven gaat over de onbegrensde kracht van verhalen, en hoe persoonlijke verhalen uit Nederlands-Indië voortleven in huidige generaties. In deze pop-up expositie tonen zes fotografen met Indische, Molukse en Indonesische achtergrond hoe zij op hun eigen manier invulling geven aan dit thema.

"In mijn werk probeer ik mij te verhouden tot de verzwegen verhalen van mijn familie. Verhalen die ik niet kende, maar die altijd aanwezig waren. Door fotografie begeef ik mij in een proces waarin ik niet alleen de verhalen van mijn familie ontrafel, maar ook mijn eigen levensverhaal vormgeef." - fotograaf Barnet Kansil.
 
Fotografen: Yopi Abraham, Eliza Bordeaux, Armando Ello, Barnet Kansil, Kevin Kwee, Jochem Sanders

Pop-up expositie Thuis in Beeld

Periode: 15 augustus, onderdeel programmering Indiëherdenking 2016 + 26 november, Indoroutes 2016
Locatie: World Forum, Den Haag / Koekenbier, Alkmaar

In het kader van de Thuis in beeld- campagne van de Nationale Indiëherdenking zijn ingezonden verhalen en foto’s omgezet tot een pop-up expositie, te zien tijdens de herdenking. Deze pop-up expo bestond uit 2 delen: een huiskamersetting en wand met polaroids. De huiskamersetting had tot doel het thuis in beeld-gevoel te versterken. De winnaars van de wedstrijd kregen met hun foto zowel tijdens de Indische Salon als in de huiskamersetting een centrale plek. Daarnaast zijn door grafisch vormgever Michiel Schippers van Savant Communicatie van alle ingezonden foto’s A5 formaat-polaroids gemaakt, gecombineerd met een citaat, zodat alle verhalen een plek kregen in de expositie. De volledige verhalen en foto’s zijn tevens opgenomen in de bundel Thuis in beeld die in de pop-up expositie te bekijken waren.