Dag van de Indische Herinnering

Dag van de Indische Herinnering  

Elke twee jaar organiseert het Indisch Herinneringscentrum De Dag van de Indische Herinnering: een inhoudelijk programma waarbij vanuit diverse perspectieven wordt gereflecteerd op hoe het koloniale verleden wordt herinnerd. Met altijd een bijzondere hoofdgast uit Indonesië. In 2017 organiseerde het IHC De Dag van de Indische Herinnering in de Koninklijke Schouwburg Den Haag met als thema: De herinnering spreekt! Tijdens deze middag stond het verleden in woord en beeld centraal met als uitgangspunt: 'herinneren' als dynamisch fenomeen. Bijzondere gast Leila S. Chudori (foto), de bekende Indonesische schrijfster van onder meer Pulang, sprak over herinneringen vanuit een Indonesisch perspectief. Bijzonder Hoogleraar Remco Raben schetste in zijn inleiding een historische context en belichtte de dynamiek van de herinnering. Cultuuronderzoekster Pamela Pattynama (foto) gaf een persoonlijke lezing over herinneringen van haar jeugd in Voormalig Nederlands-Nieuw Guinea. Moderator Wim Manuhutu praatte met de jonge kunstenaars Hadassah Emmerich, Eliza Bordeaux en Yopi Abraham over hoe zij zich in hun werk verhouden tot het concept herinneringen.

logodih

De Dag van de Indische Herinnering is de opvolger van de voormalige Gebaarlezing en wordt georganiseerd door het comité bestaande uit: Yvonne van Genugten, Suzanne Rastovac, Remco Raben, Pamela Pattynama, Alexander Scholtes en Max Meijer.

Compilatie Dag van de Indische Herinnering

g

g

Schrijfster Leila Chudori over hoe Indonesië omgaat met herinneringen aan de periode '65-'66

drie

d

Kunstenaars Hadassah Emmerich, Eliza Bordeaux en Yopi Abraham over hoe zij zich in hun werk verhouden tot het concept herinneringen

5

f

Publiek participeert via de live poll

logodih