Educatie

Intro

We verbinden toen, nu en de toekomst

Speciaal voor het onderwijs en professionals (in opleiding) ontwikkelt het Indisch Herinneringscentrum educatieve programma’s en (digitaal) lesmateriaal.

We maken thema's als kolonialisme, oorlog en migratie invoelbaar en bespreekbaar. Multiperspectiviteit is een belangrijk uitgangspunt. De gedeelde geschiedenis van de koloniale en Japanse tijd in Nederlands-Indië, Bersiap, onafhankelijkheid/dekolonisatie en migratie zitten vol aanknopingspunten om eveneens in te gaan op actuele onderwerpen, zoals identiteit, vrijheid, vooroordelen, discriminatie, democratie en je eigen rol als wereldburger. Hierbij leggen we een link met de eigen omgeving, hanteren we een multidisciplinaire werkwijze, sluiten aan bij het onderwijscurriculum en spelen in op vraagstukken van toen, nu en straks.

Zo verbinden we toen, nu en de toekomst.

Ook in jouw buurt?

IHC bundelt de krachten met verschillende culturele-, erfgoed-, en WO2-partners om het educatief aanbod lokaal en landelijk te ontwikkelen, uit te breiden en verspreiden. Zo werken we samen met o.a. St. Musea & Herinneringscentra '40-'45, Nationaal Comité 4 & 5 mei, Anne Frank Stichting, St. In Mijn Buurt, Educatie Studio, St. Vredeseducatie, Squla en vele anderen.

Bekijk hier ons aanbod: