Quiz - Missie Nederlands-Indië

Quiz

De missie bestaat uit quizvragen, maar ook filmfragmenten uit de NOS-documentaire De oorlog van acteur Eric Schneider. Hierin bezoeken zijn zoons Olivier en Beau (bekend uit Goede Tijden Slechte Tijden) plekken in Indonesië uit hun vaders jeugd, zoals de Japanse kampen waar Eric als 8-jarige jongen tijdens de oorlog was geinterneerd.

Spelen met een missie!

Tijdens de missie oefenen leerlingen met quizvragen en documentaire-fragmenten lesstof over Nederlands-Indië. De missie bestaat uit drie delen: quizvragen over de periode voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Leerlingen kunnen zo vaak oefenen als ze willen. Hebben ze een vraag fout beantwoord? Dan krijgen ze deze later nog een keer. Pas wanneer alle vragen goed zijn beantwoord, is de missie uitgespeeld. 

Gratis in de klas

Leerkrachten kunnen een gratis account aanmaken voor hun leerlingen op www.squla.nl. De quizvragen zijn altijd tijdens schooluren beschikbaar. Ouders kunnen tegen betaling ook thuis voor hun kinderen een account aanmaken. In dat geval zijn de quizvragen op ieder moment van de dag te spelen.

Samenwerkingspartners

Het Indisch Herinneringscentrum maakte de quiz samen met Squla en NOS Evenementen

NOS   Squla