Jeugdroman - Nooit meer thuis

Het jeugdboek 'Nooit meer thuis' van schrijfster Martine Letterie is een jeugdroman over afscheid nemen van je moederland en aarden in een nieuw land.

Lily en haar familie vertrekken noodgedwongen uit Indië, dat voortaan Indonesië heet. Ze zijn niet meer welkom in het land waar Lily is opgegroeid. In Nederland is het koud en heel anders dan alles wat Lily vertrouwd is. Zal ze zich hier ooit thuis gaan voelen? En wie is de man die ze soms voor zich ziet? Het lijkt alsof hij een boodschap voor haar heeft. Wat wil hij haar vertellen? Op een dag herkent ze hem op een foto.

Met het jeugdboek 'Nooit meer thuis' wil IHC ook jonge kinderen vertellen over de geschiedenis van kinderen die tijdens WO2 in een Japans kamp gevangen zaten en daarna op een boot naar een ver, koud land afreisden. Voor kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar bestaan er slechts weinig jeugdboeken over dit thema. Bij het boek wordt lesmateriaal ontwikkeld.

'Letterie beschrijft een onderdeel van de geschiedenis dat verteld moet worden, zeker in deze tijd waarin veel vluchtelingen naar Nederland komen.' - Toin Duijx, Friesch Dagblad