Educatie

Intro

Speciaal voor het onderwijs ontwikkelt het Indisch Herinneringscentrum educatieve programma’s en (digitaal) lesmateriaal.

Wij maken thema's als kolonialisme, oorlog en migratie invoelbaar en bespreekbaar. De gedeelde geschiedenis van de koloniale en Japanse tijd in Nederlands-Indië, Bersiap, onafhankelijkheid/dekolonisatie en migratie zitten vol aanknopingspunten om in te gaan op actuele onderwerpen, zoals identiteit, vrijheid, vooroordelen, discriminatie, democratie en je eigen rol als wereldburger. Hierbij leggen we een link met de eigen omgeving, hanteren we een multidisciplinaire werkwijze, sluiten aan bij het onderwijscurriculum en spelen in op vraagstukken van toen, nu en straks.

Lesmateriaal & programma’s

Het IHC verzorgt verschillende vormen van onderwijs. Wij bieden lesmateriaal over de bovenstaande onderwerpen via toegankelijke websites of in de vorm van (strip)boeken. Onze programma’s zijn zeer interactief en worden gegeven bij jou in de klas, op locatie of in Museum Sophiahof.

In Den Haag of bij jou in de buurt

Om ons educatief aanbod ook landelijk beschikbaar te maken, bundelen wij onze krachten met verschillende culturele-, erfgoed- en WO2-partners. Zo werken wij o.a. samen met Stichting Musea & Herinneringscentra ’40-’45, Nationaal Comité 4 & 5 mei, Anne Frank Stichting, Stichting In Mijn Buurt, Educatie Studio, Stichting Vredeseducatie, Squla en vele anderen.

Lesmateriaal of programma’s boeken?

Neem dan contact op via info@indischherinneringscentrum.nl of 070 200 2500.

Bekijk hieronder ons aanbod voor de verschillende niveaus