INDOroutes

INDOroutes

INDOroutes is een jaarlijks evenement dat een platform biedt voor jonge creatievelingen die hun Indische en Molukse roots als insiratiebron gebruiken voor mooie, interessante en educatieve projecten. Als bezoeker word je getrakteerd op een middag vol film, debat, muziek en theater. Iedereen is van harte welkom!

INDOroutes 2016

Op zaterdag 26 november organiseerde het Indisch Herinneringscentrum i.s.m. BersaMaju INDOroutes 2016. Met o.a. ondernemen vanuit je roots, fotoworkshops, pop-up expositie Thuis in Beeld, radiodocu Niet mijn Oorlog en Rhythm & Routes.


De clip breath (2017) die winnares Liloe Rix met haar prijs bij Rhythm & Routes maakte.

Tijdens Professional Routes ging host Patrick Neumann in gesprek met jonge, creatieve ondernemers waarbij roots een belangrijke drijfveer vormt in hun werk. Onder meer te gast zijn: theatermaker Esther Hulst. Zij maakte met Lagu Damai een voorstelling o.a. gebaseerd op de verhalen van haar Molukse familie. Daarnaast documentairemaker Tenny Tenzer, bekend van de serie I.N.D.O.docu, fotograaf Eliza Bordeaux en Sebastiaan van Bokkel, die met Bobby's Gin een oud recept van zijn Molukse opa nieuw leven heeft ingeblazen. Topgitaris Erwin van Ligten speelt krontjongliederen in een nieuw, eigentijds jasje. Tijdens de Indische Salon Thuis in Beeld delen drie mensen met bijzondere foto's hun verhaal. Verder de radiodocu Niet mijn oolog van regisseur Kim Faber. Afsluitend de muziekwedstrijd Rhythm & Routes waarbij muzikaal talent van zich laat horen! Jury bestaat uit o.a. Ruben Fernhout, Randy Soewarno, Robin Block en Lisa Noya. Winnares was de veelzijdige Liloe Rix die met haar eigen lied breath de jury overtuigde. Zij won een videoclip die ze in 2017 realiseerde.

theatermakers Wendy Ripassa en Elsbeth Vernout van Riboet Verhalenkunst verzamelden verhalen met de Verhalenparaplu. Fotograaf Armando Ello gaf workshops hoe je verhalen vastlegt in foto’s en meer.


INDOroutes 2015

Op 15 november vond in het BeneVia Muziekcentrum te Dordrecht INDOroutes plaats: een evenement georganiseerd door het Indisch Herinneringscentrum, Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 en Stichting Indisch Dordrecht.

Het was een gevarieerd programma vol verrassingen. Zie hier het complete fotoalbum.

Fotograaf Armando Ello toverde het podium om tot een minifotostudio en plukte een 'twijfelIndo'uit het publiek die hij vervolgens live interviewde. Ook de zaal ging actief met de vragen aan de slag waardoor de toon gelijk was gezet!

Liselore Rugebregt van de Indische Genealogische Vereniging legde in een live workshop aan publiek uit hoe je je Indische familiestamboom kunt uitzoeken. Erg leerzaam! Na haar workshop stroomde de IGV-stand vol met geinteresseerden. Tijdens de Indische Jongeren Salon schoven onder meer Vaya Nijhhof (Nasi Idjo), Lola van Ruler (Toko Lo) en Andrea van den Bos (Untuk Selalu) aan tafel bij host Peggy Stein. Tijdens dit uur o.a. mooie scenes uit de populaire short film Untuk Selalu en werd er over thema's als identiteit gesproken.

Tijdens de pauze was er heerlijk eten van Toko Y-von en warmden de deelnemers van Indo's Got Talent hun stemmen alvast op. Een mooie show volgde waarin jonge muzikale talenten van zich lieten horen. Het werd de juryleden Ruben Fernhout, Sunny Jansen, Leroy Woudstra, Vanessa Dea en Michael Mauritsz erg moeilijk gemaakt en kozen uiteindelijk voor het duo Amir Westhoff & Jody Kailola. Met hun gewonnen studiotijd gaan ze een eigen nummer opnemen. Wij zijn erg benieuwd!

INDOroutes 2014

Zaterdag 14 juni 2014 organiseerde het Indisch Herinneringscentrum in het Bijlmer Parktheater INDOroutes 2014 met o.a. workshops, pitches en film!

Marscha Holman presenteerde deze eerste editie van INDOroutes voor een enthousiast publiek. De nieuwe film 'Perjalanan. De reis.' was te zien. Actrice Dewi Reijs werd hierbij geinterviewd door Marscha. DJ Sir Rocco luisterde het geheel op met zijn uitnodigende beats!

Om 14.00 uur trapte theatermaker Bo Tarenskeen af met een pakkend welkomstwoord. Een documentaire en pitches van jongeren met roots in Indonesië volgden elkaar in rap tempo op. Nog meer inspiratie kreeg je tijdens de workshops. En in de Indische Salons praatte bezoekers mee over diverse onderwerpen als Indisch-zijn anno 2014 en wat je met 15 augustus hebt.

Workshops
Geef je interview meer impact met video (door Armando Ello)
Jouw Indische ID, out of the box (door Iris Cousijnsen en Martijn Grootendorst)
Hoe herinneringen levend te houden (door Simone Berger)
Film Perjalanan. De reis. (door Dewi Reijs en Marscha Holman)

De Indische Salons
Hoe Indisch ben jij? Wat heb jij met 15 augustus? (door Bo Tarenskeen)

Pitches
Door Olympia Latupeirissa (OIL), Remona Poortman , Wouter Neuhaus, Miko-Serko, Dewi van Beek, Bernice van Grondelle

Documentaire en film
De koffer. Zoektocht naar een Indisch verleden. (door Dewi Staal)
Perjalanan. De reis. (door Dewi Reijs en Marscha Holman)

Informatiemarkt
Met Oorlogsgravenstichting, Indonesia Nederland Youth Society, Merapi Tour & Travel en het Indisch Herinneringscentrum.

Zie voor een impressie: INDOroutes 2015 en INDOroutes 2014

INDOroutes is een initiatief van het Indisch Herinneringscentrum en de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 en wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds