Indische Salon

Indische Salon

Indische Salon
“Inhoudelijke bijeenkomsten in Indische sfeer''

Indische Salons 

Indische Salons zijn bijeenkomsten gekoppeld aan een Indisch thema dat aansluit bij het jaarthema van de Nationale Indiëherdenking. Indische Salons zijn er in diverse vormen: het kan een samenwerking zijn tussen het IHC en een (Indische) organisatie, of het IHC organiseert het zelfstandig. Ook zijn er Salons waarbij een (Indische) organisatie of individu de organiserende partij is en het IHC hoofdzakelijk ondersteunt. In samenspraak wordt afgestemd op welke manier we invulling geven aan de beoogde Indische Salon.


Samenwerkingspartner vfonds ondersteunt de programmering van het Indisch Herinneringscentrum


Host Rocky Tuhuteru in gesprek met zangeres Debrah Jade tijdens de Indische Salon - Over Zee
Schrijfster en kunstenares Marion Bloem 'djonkokt' (hurkt) samen met host Ricci Scheldwacht, tijdens de Indische Literaire Salon
 

Inhoudelijk programma

Een Indische Salon omvat een aantal kernelementen. Het onderwerp sluit aan bij het thema van de Nationale Indiëherdenking en heeft raakvlakken met de gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de (aanloop naar de) Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië, de daaropvolgende dekolonisatie en repatriëring.

De salon draait om inhoudelijke gesprekken met aanvullend muziek, kunst en theater. Het zijn verrassende bijeenkomsten in een informele setting. De salon is er voor allen die geïnteresseerd zijn in de gedeelde geschiedenis: iedereen is van harte welkom. 

In onze agenda vindt u de data van de al geplande Indische Salons. In ons archief kunt u terugkijken welke Salons er zoal zijn geweest.

Een Indische Salon organiseren?

Wilt u samen met ons een Indische Salon organiseren of hebt u een idee over een thema of onderwerp? In de toolkit via deze link vindt u meer informatie over de voorwaarden voor het organiseren van een Indische Salon. Twijfelt u of uw beoogde Salon aansluit bij de kerndoelstelligen van het IHC of heeft u na het lezen van de toolkit nog vragen? Neem dan gerust contact op met Suzanne Rastovac of telefonisch via: 070 200 25 00.

Aanmeldformulier zelf organiseren Indische Salon

Heeft u na het lezen van de toolkit geen vragen meer? Dan kunt u hier het aanmeldformulier invullen. We streven ernaar binnen twee weken contact op te nemen met u.

De Indische Salon is onderdeel van een gezamenlijk programma van het Indisch Herinneringscentrum en de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 en wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.