Indische Salon

Indische Salon

Indische Salon
 

Indische Salons 

Indische Salons zijn bijeenkomsten door het hele land gekoppeld aan een Indisch thema dat aansluit bij de kerntaken - en doelstellingen van het IHC. Een Indische Salon is een samenwerking tussen het IHC en een (Indische) organisatie of particulier waarbij de betreffende organisatie of particulier de organiserende partij is en het IHC inhoudelijk en in de PR ondersteunt. Samen worden goede afspraken gemaakt over de invulling en realisatie van de Indische Salon.


Samenwerkingspartner vfonds ondersteunt de programmering van het Indisch Herinneringscentrum


Host Rocky Tuhuteru in gesprek met zangeres Debrah Jade tijdens de Indische Salon - Over Zee in de Vertrekhal te Rotterdam
Schrijfster en kunstenares Marion Bloem 'djonkokt' (hurkt) samen met host Ricci Scheldwacht, tijdens de Indische Literaire Salon in Amersfoort
 

Inhoudelijk programma

Een Indische Salon omvat een aantal kernelementen. Het onderwerp sluit aan bij de kerntaken- en doelstellingen van het IHC en heeft raakvlakken met de gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de (aanloop naar de) Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië, de daaropvolgende dekolonisatie en overtocht naar Nederland. Voor het IHC is het van belang dat er in de programmaopzet een diversiteit aan perspectieven is vertegenwoordigd én er voldoende afwisseling is in de programmaonderdelen.


locaties van de Indische Salons door de jaren heen

De salon draait om inhoudelijke gesprekken met aanvullend muziek, kunst en theater. Het zijn verrassende bijeenkomsten in een informele setting. De salon is er voor allen die geïnteresseerd zijn in de gedeelde geschiedenis: iedereen is van harte welkom. 

In onze agenda vindt u de data van de al geplande Indische Salons. In ons archief kunt u terugkijken welke Salons er zoal zijn geweest.

Een Indische Salon organiseren?

Wilt u samen met ons een Indische Salon organiseren of hebt u een idee over een thema of onderwerp? In de toolkit via deze link vindt u meer informatie over de voorwaarden voor het organiseren van een Indische Salon. Twijfelt u of uw beoogde Salon aansluit bij de kerndoelstelligen van het IHC of heeft u na het lezen van de toolkit nog vragen? Neem dan gerust contact op via info@indischherinneringscentrum.nl of telefonisch via: 070 200 25 00.

Aanmeldformulier zelf organiseren Indische Salon

Heeft u na het lezen van de toolkit geen vragen meer? Dan kunt u hier het aanmeldformulier invullen. We streven ernaar binnen twee weken contact op te nemen met u.

De Indische Salon is onderdeel van een gezamenlijk programma van het Indisch Herinneringscentrum en de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 en wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.