PROGRAMMA I Indische Salon - Let's Indorock!

11 jun 2016

PROGRAMMA I Indische Salon - Let's Indorock!

Op zaterdag 11 juni de Indische Salon - Let's Indorock! in het Haags Historisch Museum, te Den Haag. Met onder andere: Herman Keppy, Eddy Chatelin (The Crazy Rockers), Lode Simons (jongere generatie Indorocker), Hetty Naaijkens-Retel Helmrich en Ricci Scheldwacht!

Momenteel is in het Haags Historisch Museum de tentoonstelling Uitgaan in de fifties en sixties te zien. Deze tentoonstelling staat in het teken van rock-‘n-roll, vetkuiven en Haagse beat en waant u zich (weer) in de jaren ‘50 en ‘60!

De Indorock speelde in die periode ook een essentiële rol. Met de Indische Salon zoomen we in op de oorsprong en de ontwikkeling van de Indorock en plaatst journalist Herman Keppy het in een breder, historisch kader. Ricci Scheldwacht gaat in gesprek met Eddy Chatelin en Lode Simons en er wordt uiteraard ook muziek gemaakt! Hetty Naaijkens-Retel Helmrich vertelt over haar project Klanken van Oorsprong. Deze documentaire neemt ons mee in een indringende zoektocht naar de impact van oorlog, vlucht en opnieuw moeten beginnen op verschillende generaties Nederlands-Indische muzikanten. Na de Salon kunt u de tentoonstelling Uitgaan in de fifties en sixties bezichtigen.


Lode Simons in actie, foto: Herwin Wels

Meld je alvast aan om verzekerd te zijn van een plekje! Let's Indorock!

Datum: zaterdag 11 juni

Tijd: 13:30 - 14:00     ontvangst met koffie/thee

        14:00 - 16:00      programma

        16:00 - 17:00      borrel (inclusief)

Locatie: Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7, Den Haag

Aanmelden: aanmeldformulier Bellen kan ook: 026 363 91 03.

Kosten: € 7,50, (inclusief borrel en toegang tot de tentoonstelling) het bedrag graag voorafgaand overmaken aan NL56 INGB 0652221580 t.n.v. Stichting Indisch Herinneringscentrum te Arnhem o.v.v. Indische Salon - Let's Indorock!


De Indische Salon is onderdeel van een gezamenlijk programma van het Indisch Herinneringscentrum en de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 en wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.