PROGRAMMA I Indische Literaire Salon - Marion Bloem

15 mei 2016

PROGRAMMA I Indische Literaire Salon - Marion Bloem

Indische Literaire Salon – Marion Bloem

De Indische Salon is inmiddels vol, aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Wel kunnen we u op de wachtlijst plaatsen. Stuur dan een mailtje naar: info@indischherinneringscentrum.nl 

Op 15 mei een speciale Indische Literaire Salon met Marion Bloem in het historische pand De Observant in hartje Amersfoort! Samen met gitarist Erwin van Ligten geeft ze in een intieme setting een korte voorstelling gebaseerd op haar nieuwe boek Haar goede hand. Na de voorstelling interviewt Ricci Scheldwacht haar over de thematiek van het boek en de (Indische) moeder-dochterrelatie. Tot slot draagt Marion Bloem een kort fragment voor uit Haar goede hand op muziek van Erwin van Ligten. Na afloop is er gelegenheid om na te borrelen in het Stadscafé van de Observant en bieden wij u heerlijke Indische snacks aan! Ook kunt u uw exemplaar van het boek (aanschaffen en) door Marion Bloem laten signeren.

 

 
Ricci Scheldwacht                    

Haar goede hand
In Haar goede hand beschrijft Marion de gecompliceerde, innige band tussen moeder en dochter waarbij ze haar eigen moeder als uitgangspunt neemt. Melanie, de moeder van Marion Bloem, worstelt met geheugenproblemen. Zoals haar moeder voor Marion Bloem zorgde, zijn de rollen nu omgedraaid en zorgt zij nu voor haar. Ze hebben een gecompliceerde haat-liefdeverhouding, mede door Melanies moeilijke jeugd, haar kampverleden en de revolutietijd waarin ze veel van haar meisjesdromen heeft moeten opgeven.

“Dit boek is echt, oprecht en zeer de moeite waard voor iedereen met een moeder.
Allochtoon, autochtoon, Indisch, andere migrant, bijzonder, artistiek, excentriek of doodgewoon.” – Marion Bloem


Erwin van Ligten

Deze speciale Indische Literaire Salon vindt plaats in een mooi historisch pand in hartje Amersfoort en is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer!
 

De Indische Salon is inmiddels vol, aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Wel kunnen we u op de wachtlijst plaatsen. Stuur dan een mailtje naar: info@indischherinneringscentrum.nl


Datum: zondag 15 mei 2016
Programma:

13:30 - 14:00       ontvangst met koffie en thee
14:00 - 14:10       Inleiding door directeur IHC Yvonne van Genugten
14:15 - 15:00       voorstelling Marion Bloem / Erwin van Ligten
15:00 - 15:15       pauze
15:15 - 16:00       interview Marion Bloem en voordracht uit Haar goede hand
16:00 - 16:15       afsluiting
16:15 - 17:00       boekverkoop en signeersessie en mogelijkheid om na te borrelen

Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 Amersfoort
Kosten: € 7,50, aanmelden via onderstaand formulier, bellen kan uiteraard ook! 026 - 363 91 03 (het bedrag graag voorafgaand overmaken aan NL56 INGB 0652221580 t.n.v. Stichting Indisch Herinneringscentrum te Arnhem o.v.v. Indische Literaire Salon)


De Indische Salon is onderdeel van een gezamenlijk programma van het Indisch Herinneringscentrum en de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 en wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.


 

 De Observant, te Amersfoort


De prachtige zaal in het historische pand