Sandra Reemer lanceert campagne #ikherdenk

Sandra Reemer lanceert campagne #ikherdenk

Sandra Reemer lanceert campagne #ikherdenk tijdens Indische Salon op Tong Tong Fair.

#ikherdenk is de digitale campagne waarmee het Indisch Herinneringscentrum en Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 de aandacht richt op de herdenking op 15 augustus. Op 15 augustus van dit jaar is het 70 jaar geleden dat door capitulatie van Japan in Nederlands-Indië een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in het gehele Koninkrijk der Nederlanden.

De lancering van de #ikherdenk-campagne vindt plaats op donderdag 28 mei tijdens de Indische Salon op de Tong Tong Fair.

Tijdens deze lancering wordt de Melati, de Indische jasmijn genoemd, gepresenteerd als symbool voor deze herdenking.
Sandra Reemer neemt het eerste exemplaar van de Melati, in de vorm van een revers-pin, in ontvangst en zal een videoboodschap inspreken.
Bezoekers van de Indische Salon op de Tong Tong Fair die kunnen ook een persoonlijke videoboodschap inspreken en ontvangen ook een Melati.

De #ikherdenk-campagne roept iedereen op om in aanloop naar en op 15 augustus via de diverse social media zoals Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag ikherdenk, #ikherdenk aan te geven waarom zij stil staan bij de herdenking.
Dit kan in tekst, maar ook in een persoonlijke videoboodschap.
De campagne wordt ondersteund door verschillende Bekende (Indische) Nederlanders zoals Sandra Reemer, Jörgen Raymann en Brainpower.

De Melati wordt op 15 augustus uitgereikt van aan bezoekers van de Nationale Herdenking bij het Indiëmonument in Den Haag. Door het dragen van dit symbool tonen mensen dat ze op 15 augustus de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Azië herdenken.

Het programma, ‘#ikherdenk, van 5 naar 15’, geeft de periode aan tussen 5 mei, Bevrijdingsdag in Nederland, en 15 augustus, de capitulatie van Japan.

‘#ikherdenk, van 5 naar 15’  vindt op 28 mei plaats om 15.00 uur tijdens de Indische Salon op de Tong Tong Fair in de Bengkel in het Cultuurpaviljoen, Malieveld Den Haag

Informatie over de indiëherdenking en #ikherdenkcampagne vind je op www.indieherdenking.nl

Programma Tong Tong Fair: www.tongtongfair.nl

De Indische Salon is een initiatief van het Indisch Herinneringscentrum en de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 en wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.