Nieuwe game: On The Ground Reporter Indonesië

Nieuwe game: On The Ground Reporter Indonesië

Op 4 december lanceerde het Indisch Herinneringscentrum de nieuwe game On The Ground Reporter Indonesië. De game draait om de zoektocht van Marlot, een Nederlandse jonge vrouw met Indische roots. Het blijkt een reis naar een complex stukje Nederlandse geschiedenis, vol mooie herinneringen en onverwerkte trauma's.

De game is gemaakt voor leerlingen in het mbo en voortgezet onderwijs, maar is voor iedereen boeiend: jong en oud, Indisch en niet-Indisch, 1e, 2e of 3e generatie.

De game is tijdelijk gratis te spelen via in.onthegroundreporter.nl

Net als in veel Indische families wordt in Marlots familie niet veel gepraat over vroeger. Toch wil Marlot weten waar ze vandaan komt en wat het betekent om een vader te hebben die in een ander land opgroeide. En dus gaat ze op onderzoek uit. De documentaire game On The Ground Reporter Indonesië volgt haar zoektocht. 

On The Ground Reporter Indonesië is de nieuwste editie in de succesvolle en gelauwerde reeks On The Ground Reporter. De game is genomineerd voor de NOT Innovatie Award 2015. Als jongeren de game spelen, oefenen zij hun mediavaardigheden en leren zij over de geschiedenis die Nederland deelt met Indonesië. 

Het Indisch Herinneringscentrum maakte de game samen met Butch & Sundance Media. De game wordt uitgegeven door Uitgeverij Deviant, inclusief een aanvullend educatief lespakket.

De productie was mogelijk dankzij financiële ondersteuning van