NIEUWSFLITS, 31 OKTOBER 2012

NIEUWSFLITS, 31 OKTOBER 2012

Veel belangstelling voor 'Papoea en de Indo-connectie'

 

Het evenement 'Paradijsvogels in de polder: de Indo-connectie' kon rekenen op enthousiaste reacties van de vele bezoekers. Mooie, persoonlijke, ontroerende en informatieve verhalen passeerden gedurende de middag de revue, afgewisseld met zang, muziek, dans en een gesproken column. Een van de hoogtepunten uit het programma was het driegeneratiegesprek met Eef Mamoribo, dochter Yvonne Carels en kleinzoon Miko Carels. De zaal was tot de nok toe gevuld. In de foyer verzorgde DJ Teddy de muziek uit de Zuid-Pacific. Ter plekke vervaardigde Taste of the Pacific zelfs het Papoeagerecht papeda. Een handjevol belangstellenden heeft de documentaires in de filmzaal bekeken.

Het evenement was een samenwerking van Moesson, Kosmopolis Utrecht en het Indisch Herinneringscentrum.

Feest: 5 jaar Indisch Herinneringscentrum

 

Het Indisch Herinneringscentrum bestaat vijf jaar. En dat gaan we vieren! 

Het belooft een feestelijk programma te worden met o.a. een bijdrage van Marion Bloem, een performance van Carlo Scheldwacht, Patrick Neumann en Ghislaine Pierie en muziek van Tjendol Sunrise met gastoptreden van bandleden van de Kambing Kings. Presentatie: Esmeralda Böhm.

Datum:        Zondag 16 december 2012
Plaats:         Theater aan het Spui, Spui 187, Den Haag
Tijd:             16.00 – 20.00 uur
Toegang:     € 10,00 (inclusief maaltijd)
Reserveren: Mail o.v.v. 'reservering 16/12' uw naam en contactgegevens naar info@indischherinneringscentrum.nl.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Achtergrond
Na twee jaar van opbouw achter de schermen opent het kantoor zijn deuren in 2009. Verschillende hoogtepunten volgen elkaar op, zoals de opening van de publiekspresentatie ‘Het Verhaal van Indië’ en de verschijning van de educatieve strip ‘De Terugkeer’. Nieuwe activiteiten en producten zijn in de maak. Allemaal bedoeld om de geschiedenis van de Indische Nederlanders onder de aandacht te brengen. Wat zij hebben meegemaakt in voormalig Nederlands-Indië tijdens WOII en de periode daarna mag niet worden vergeten.