NIEUWSFLITS, 28 APRIL 2011

NIEUWSFLITS, 28 APRIL 2011

U ontvangt deze Nieuwsflits omdat u bent geabonneerd op de nieuwsbrief van het Indisch Herinneringscentrum Bronbeek. De Nieuwsflits bevat korte berichten van het herinneringscentrum en verschijnt tussen de (driemaandelijkse) nieuwsbrieven door. Zo hopen wij u beter te kunnen informeren.

Indisch Herinneringscentrum op Tong Tong Fair

 

Bezoek de stand van het Indisch Herinneringscentrum op de Tong Tong Fair van 25 mei t/m 5 juni 2011!

Tijdens de 53e Tong Tong Fair is het Indisch Herinneringscentrum vertegenwoordigd met een stand (standnummer 1261, samen met Pelita en INOG). Wie vrijdag 27 mei naar het Malieveld afreist, kan de boekpresentatie van het fotoboek 'Het Verhaal van Indië' bijwonen in het Bibit-Theater. En op zaterdag 4 juni richten we de schijnwerpers op Eric Heuvel, die dan geïnterviewd wordt in het Bibit. 

Jet Bussemaker schrijft boek

 

'Dochter van een kampkind' is de titel van het boek dat Jet Bussemaker woensdag 20 april 2011 presenteerde in Amsterdam. In dit boek blikt Bussemaker terug op haar jeugd en de reis die naar Indonesië maakte met haar vader (tijdens zijn jeugd in Indië geïnterneerd door de Japanners). Met een inleiding door Rob van Ginkel, auteur van 'Rondom de stilte. Herdenkingscultuur in Nederland' en een forumdiscussie met Van Ginkel, Joost van Bodegom, Susan Hogervorst en Jet Bussemaker o.l.v. Stephan Sanders.
 

 

Molukkers in beeld

 

Ter gelegenheid van het zestig jarig verblijf van Molukkers in Nederland heeft stichting BUAT, het platform voor Molukkers, een publicatie uitgebracht met een beknopte geschiedenis van Molukkers en portretten van bekende Molukkers: 'Molukkers in beeld'. Victor Joseph en Wim Manuhutu zijn de auteurs.

Op de Tong Tong Fair is woensdag 1 juni een dag met bijzondere Molukse accenten. In de Bengkel geeft Yopi Abraham een workshop Tifa spelen. Masohi laat traditionele kleding uit de Molukken zien. Onder leiding van Rocky Tuhuteru praten gasten in de talkshow Molukkers in Beeld. En in het Bintang-Theater laten de Maluku All Stars muzikaal 60 jaar de revue passeren. De activiteiten zijn mogelijk gemaakt door stichting Buat in het kader van 60 jaar Molukkers in Nederland.