NIEUWSFLITS, 27 APRIL 2012

NIEUWSFLITS, 27 APRIL 2012

Nieuwe collega

 

Half april sloot het Indisch Herinneringscentrum de sollicitatieprocedure voor een medewerker Educatie & Voorlichting af met een positief bericht voor Marlien de Kruijf. Zij zal zich vanaf eind mei in haar nieuwe functie bij het Indisch Herinneringscentrum fulltime richten op het educatiebeleid en de educatieve activiteiten van de organisatie. Marlien is afkomstig van Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort waar zij sinds 2009 werkzaam was als stafmedewerker educatie.

Eigen stand op Tong Tong Fair

 

Na vorig jaar een stand op de Tong Tong Fair te hebben gedeeld met Pelita en INOG gaat het Indisch Herinneringscentrum het dit jaar op eigen kracht proberen. Kom langs in de stand of bezoek de door ons georganiseerde lezing van Ad van Liempt in het Bibit-Theater. 

 

Hacking History, een open brainstorm

 

Dineer en praat mee over de toekomst van het voormalige Van Heutz-monument in Amsterdam op Bevrijdingsdag tijdens Hacking History. Dit programma vindt plaats op zaterdag 5 mei vanaf 16.30 uur bij het Monument Indië Nederland aan de Apollolaan in Amsterdam (buitenprogramma) gevolgd door een diner. M.m.v. onder meer journalist en auteur John Jansen van Galen en auteur Sylvia Pessireron. 

 

Vertel uw verhaal

 

Elsbeth Vernout (theatermaker met Indische roots) en Wendy Ripassa (verhalenverzamelaar met Moluks/Indische roots) zijn op zoek naar de prachtige en soms schrijnende verhalen die in Indische en Molukse families leven. Zij nodigen u uit om met een voorwerp (van vroeger of nu) dat voor u de band met Nederlands-Indië weergeeft bij hen langs te komen op 23 en 24 mei in de Bengkel op de Tong Tong Fair. U vertelt daar voor de camera kort iets over en laat uw gegevens achter. Een beetje à la de jeugdserie Achterwerk in de kast van de VPRO uit de jaren 80/90. Maar dan anders. Achterwerk In de kast!

Wie weet ziet u uw bijdrage later terugkeren. Als lied. Als tekst. Als filmfragment. Of als scène in de theatervoorstelling in wording van Elsbeth en Wendy.

Wel graag vooraf aanmelden via info@elsbethvernout.nl.

Hou de webiste www.tongtongfestival.nl/programmas/programma-2012/ in de gaten voor de juiste aanvangstijden.

Chinezen uit Indonesië en hun erfgoed in Nederland

 

Op vrijdag 1 juni organiseren het KITLV en het Chinese Indonesian Heritage Center de publieksmiddag ‘Chinezen uit Indonesië en hun erfgoed in Nederland’.

Met bijdragen van onder anderen prof. dr. H. Schulte Nordholt en dr. Patricia Tjiook-Liem, de film 'Beelden van ons familieleven in Oost-Java in de vijftiger jaren' en een interview met drs. Twie G.N. Tjoa over haar gedwongen vertrek uit Indonesië en Suriname.

Aanmelden: kitlv@kitlv.nl
Locatie: Pieter de la Court Gebouw te Leiden
Aanvang: 13.30 uur