NIEUWSFLITS, 26 MEI 2011

NIEUWSFLITS, 26 MEI 2011

U ontvangt deze Nieuwsflits omdat u bent geabonneerd op de nieuwsbrief van het Indisch Herinneringscentrum Bronbeek. De Nieuwsflits bevat korte berichten van het herinneringscentrum en verschijnt tussen de (driemaandelijkse) nieuwsbrieven door. Zo hopen wij u beter te kunnen informeren.

Niet vergeten: presentatie fotoboek vrijdag 27 mei!

 

Het Indisch Herinneringscentrum Bronbeek presenteert vrijdag 27 mei 2011 het fotoboek ‘ Het Verhaal van Indië’ in het Bibit-Theater op de Tong Tong Fair in Den Haag om 14.30 - 15.15 uur. 

Beursaanbieding fotoboek 'Het Verhaal van Indië'

 

Bezoekers aan de 53e Tong Tong Fair kunnen vanaf vrijdagmiddag 27 mei a.s. het fotoboek 'Het Verhaal van Indië' tegen gereduceerde prijs aanschaffen in de stand van het Indisch Herinneringscentrum (standnr. 1261, rechts van het Tong Tong Podium). In plaats van de normale € 19,95 betaalt u tijdens de Tong Tong Fair slechts € 15,00!

Molukkers in beeld

 

Onlangs verscheen het boekje 'Molukkers in beeld, Geschiedenis en portretten van Molukkers in Nederland', een initiatief van stichting BUAT en geschreven door Victor Joseph en Wim Manuhutu. Hierin wordt op bondige wijze de gezamenlijke geschiedenis verteld van Molukkers en Nederlanders. Die gaat nog veel verder terug dan de afgelopen zestig jaar waarin Molukkers deel uit maken van de Nederlandse samenleving. Door het verhaal heen staan foto's en interviews met Molukkers in Nederland.

Ter gelegenheid van het 60-jarig verblijf van Molukkers in Nederland presenteren stichting BUAT en Tong Tong een speciaal programma met muziek, dans, kledingtradities, workshops en een talkshow tijdens de 53e Tong Tong Fair. Stichting BUAT heeft ook een stand waar o.a. het boekje 'Molukkers in beeld, Geschiedenis en portretten van Molukkers in Nederland' te koop is.

Een greep uit het Tong Tong Festival

 

Als lezer van onze Nieuwsflits en Nieuwsbrief zal het aanbod van het Bibit-Theater op de Tong Tong Fair ongetwijfeld interessante programma-items voor u bevatten. Een greep uit het Bibit-programma:

Donderdag 26 mei
13.30 uur
Lezing en boekpresentatie Spijtoptanten en achterblijvers van Boudie Rijkschroeff en Georgina Kwa

14.30 uur
Vilan van de Loo in gesprek met repatrianten uit Yogya

Vrijdag 27 mei
14.30 uur
Boekpresentatie 'Het Verhaal van Indië' (Indisch Herinneringscentrum)

Zaterdag 28 mei
14.30 uur
'Indische organisaties', dr. Fridus Steijlen (KITLV, Leiden) doet verslag van zijn onderzoek

Zondag 29 mei
12.30 uur
Deze en Genen Speciaal, theaterprogramma van Elsbeth Vernout

13.30 uur
'De foto's van het Indisch Wetenschappelijk Instituut als postkoloniaal archief', lezing door prof. dr. Pamela Pattynama

Maandag 30 mei
15.30 uur
Jij bent niet mijn oudste, theatermonoloog over oorlogsliefdekinderen door Inge Dümpel

Dinsdag 31 mei
13.30 uur
'Kinderen op kousenvoeten, Japanse kinderen', lezing n.a.v. het boek door Jan Stuyvenberg

Woensdag 1 juni
13.30 uur
'Nou...tabé dan!', een lezing naar het gelijknamige boek over de bootreis naar Indië met de Rotterdamse Lloyd en de ' Nederland' tussen 1899 en 1949, door B.L.T. van der Linden.

15.30 uur
Talkshow 'Molukkers in Beeld!', Rocky Tuhuteru in gesprek met Wim Manuhutu, Victor Joseph en anderen, i.s.m. 60 jaar Molukkers in nederland

Vrijdag 3 juni
14.30 uur
'Aan boord', talkshow o.l.v. Vilan van de Loo met als thema de bootreizen tussen Nederland en Indië. 

Zaterdag 4 juni
14.00 uur
'De Terugkeer', stripboek van het Indisch Herinneringscentrum, interview met auteur Eric Heuvel door Ricci Scheldwacht

15.00 uur
Florine Koning interviewt dr. Herman Bussemaker van het Indisch Platform over 'Petitie Indische kwestie'

Omdat het 100 jaar geleden is dat Tjalie Robinson werd geboren, besteedt Tong Tong dit jaar extra aandacht aan hem in diverse programma-items. De nadruk daarin ligt op de betekenis die zijn werk vandaag de dag nog heeft, Indisch en niet-Indisch.

Kijk hier voor het volledige programma van het Tong Tong Festival.