NIEUWSFLITS, 23 NOVEMBER 2011

NIEUWSFLITS, 23 NOVEMBER 2011

Uitnodiging eindejaarsbijeenkomst

 

Het Indisch Herinneringscentrum nodigt u uit voor de eindejaarsbijeenkomst 'Het verhaal van… Ruud Lapré en Jet Bussemaker' op woensdag 7 december 2011.

Zij vertellen o.l.v. historicus Wim Manuhutu welke rol Nederlands-Indië in hun leven speelt. Na afloop zullen zij hun laatste boek signeren. Wouter Muller verzorgt een muzikale bijdrage.

Lange tijd weten Jet Bussemaker en Ruud Lapré niet wat hun vaders hebben meegemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. Deze hullen zich namelijk in stilzwijgen. 
Bussemaker krijgt antwoorden als ze met haar vader door Indonesië reist. Ze schrijft erover in ‘Dochter van een kampkind’.
Lapré komt meer te weten via enkele brieven die zijn vader hem stuurt. In het boek ‘Terra Incognita’ vertelt hij de levensgeschiedenis van zijn vader en zichzelf aan zijn zoon die in coma ligt door een auto-ongeluk.

Na afloop van het programma is er gelegenheid om met elkaar na te praten en het glas te heffen op het afgelopen jaar én de toekomst.

Datum:                woensdag 7 december 2011
Tijd:                     13.30 – 14.00 inloop
                            14.00 – 15.30 programma
                            15.30 – 17.00 gezellig samenzijn en signeersessie
Plaats:                 Kumpulan, Velperweg 147, Arnhem
Aanmelden:         uiterlijk 5 december 2011 via
                             info@indischherinneringscentrum.nl  o.v.v. aanmelding 
                             bijeenkomst 7/12

 

Reminder: Voorstelling 'Merantau/Op eigen kracht'

 

Als u heeft gepland om a.s. zaterdag Sinterklaasboodschappen te gaan doen in Utrecht, vergeet dan niet om bij Museum Maluku aan te keren. Dan zet het Indisch Herinneringscentrum i.s.m. Museum Maluku de schijnwerpers op de geschiedenis van Molukkers in Noord-Nederland met de voorstelling 'Merantau/Op eigen kracht'. Vier generaties Molukkers nemen u mee in een voorstelling met persoonlijke verhalen, dans, zang, muziek, film, foto’s, humor, smaak en geuren.

Datum: zaterdag 26 november 2011
Plaats: Museum Maluku, Utrecht
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: € 12,50

Toegangskaarten kunt u reserveren bij Museum Maluku via e-mail: theater@museum-maluku.nl. U ontvangt een bevestiging via de mail.

Museum Maluku
Kruisstraat 313
3581 GK Utrecht
030-2367116