NIEUWSFLITS, 23 FEBRUARI 2011

NIEUWSFLITS, 23 FEBRUARI 2011

 

 

U ontvangt deze Nieuwsflits omdat u bent geabonneerd op de nieuwsbrief van het Indisch Herinneringscentrum Bronbeek. De Nieuwsflits bevat korte berichten van het herinneringscentrum en verschijnt tussen de (driemaandelijkse) nieuwsbrieven door. Zo hopen wij u beter te kunnen informeren.

Fotoboek Het Verhaal van Indië in de maak

 

Het Indisch Herinneringscentrum is bezig met de productie van een fotoboek over de overzichtstentoonstelling Het Verhaal van Indië. Als alles volgens plan verloopt, rolt het boek in de loop van mei 2011 van de persen.

In de afgelopen maanden bleek dat veel bezoekers aan Het Verhaal van Indië  thuis graag het verhaal van de tentoonstelling wilden nalezen en het thuisfront wilden laten zien waar ze geweest waren. Met het fotoboek hoopt het Indisch Herinneringscentrum tegemoet te komen aan deze wens.

Aansprekende foto's in het boek geven een sfeerimpressie van Het Verhaal van Indië. Korte teksten vertellen het verhaal van de tentoonstelling. Daarnaast bevat de uitgave persoonlijke verhalen en enkele bijdragen van bekende auteurs die 'iets' met Indië hebben. Kortom, een mooi uitgevoerd geheel dat niet in uw boekenkast mag ontbreken.

Meer nieuws over het fotoboek in onze nieuwsbrief van eind maart 2011.

Strip De Terugkeer in de race voor Album van het Jaar 2011

 

Het Stripschap heeft het album De Terugkeer genomineerd voor Album van het Jaar 2011. Of het album deze titel in de wacht zal slepen, wordt bekend gemaakt tijdens De Stripdagen op zaterdag 12 maart 2011 in Gorinchem.

'Een spannend en tegelijk ook educatief verhaal over ‘Ons Indië’ voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. In de handen van Eric Heuvel lijken strips en geschiedenis voor elkaar gemaakt te zijn' meldt Het Stripschap op zijn website over De Terugkeer.