EXTRA NIEUWSFLITS, 3 JULI 2013

EXTRA NIEUWSFLITS, 3 JULI 2013

Tentoonstelling 'Herinneren en Verbinden' in Museum Oud-Lunteren

 

Update
De tentoonstelling 'Herinneren en Verbinden' in Museum Oud-Lunteren is verlengd tot 4 januari 2014.

Vanaf zaterdag 13 juli tot dinsdag 1 oktober 2013 is de tentoonstelling 'Herinneren en Verbinden' te zien in Museum Oud-Lunteren in Lunteren, Dorpsstraat 55. Openingstijden: wo t/m za van 13.30 tot 16.30 uur, di van 10.00 tot 16.30 uur.

De tentoonstelling laat zien hoe de Indische en Molukse gemeenschap  in Lunteren, Bennekom en Ede zijn terechtgekomen. Hiertoe wordt een beeld geschetst van de politieke ontwikkelingen in voormalig Nederlands-Indië in de periode 1940-1965 die uiteindelijk hebben geleid tot de komst van Indische en Molukse mensen naar Nederland. Na een stukje koloniale geschiedenis gerelateerd aan de komst van deze groepen zoomt de tentoonstelling in op de lokale opvang van deze groepen in Bennekom, Lunteren en Ede. Yvonne van Genugten, directeur Indisch Herinneringscentrum, zal de officiële opening verrichten.

De tentoonstelling vormde onderdeel van het programma 'Herinneren en Verbinden' dat het Indisch Herinneringscentrum op 14 april 2013 in Ede organiseerde i.s.m. Gemeente Ede en lokale Indische en Molukse organisaties. Tijdens het evenement stonden de herinnering centraal aan de komst, opvang en inburgering in de gemeente Ede en de overdracht van deze herinnering aan jongere generaties en de Edese bevolking.

Jaarverslag Indisch Herinneringscentrum

 

Onlangs verscheen het jaarverslag 2012 van het Indisch Herinneringscentrum. Hierin kunt u o.a. lezen wat de organisatie in 2012 heeft gedaan op het gebied van educatieve en publieksactiviteiten en met wie er wordt samengewerkt. Belangstellenden kunnen het jaarverslag kosteloos aanvragen via info@indischherinneringscentrum.nl.