Extra Nieuwsflits, 19 mei 2014

Extra Nieuwsflits, 19 mei 2014

Wereld Express: voor het eerst te zien tijdens de Tong Tong Fair

 

De Wereld Express, de nieuwe tentoonstelling van het Indisch Herinneringscentrum, is voor het eerst te zien in het Cultuurpaviljoen (stand C41/42) van de Tong Tong Fair in Den Haag van Hemelvaartsdonderdag 29 mei t/m Pinkstermaandag 9 juni 2014. Twaalf dagen lang kunt u met een routekaart in de hand zelf ontdekken wat er valt te beleven in de kleurrijke 12-meter lange trailer. Er zal een medewerker zijn om eventuele vragen te beantwoorden. De Wereld Express is een doe-tentoonstelling over anders-zijn en jezelf zijn anno nu tegen de achtergrond van de geschiedenis die we hebben met Nederlands-Indië.
Voor de toegang tot de Tong Tong Fair dient entree te worden betaald, toegang tot de Wereld Express is gratis.

Meer informatie over de Wereld Express is te vinden op www.wereldexpress.nl. De Wereld Express is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Vredeseducatie (Utrecht) en mogelijk gemaakt door het Nationaal Comité 4 e 5 mei, vfonds, VSBfonds en SNS Reaal Fonds.

Nieuw: Indische Salon

 

Op donderdag 29 mei 2014 om 12.30-13.15 uur presenteert acteur en presentator Levi van Kempen het programmaonderdeel ‘Indische Salon’, interactief programma rond de Wereld Express van het Indisch Herinneringscentrum in de Bengkel op de Tong Tong Fair. Een gevarieerd programma met mensen ‘achter en in’ de Wereld Express.  Jan Durk Tuinier van de Stichting Vredeseduactie geeft een inkijkje in hoe de tentoonstelling tot stand kwam. De mensen achter enkele persoonlijke verhalen uit de tentoonstelling zijn te gast bij de Indische Salon en vertellen hun verhaal. En de Bengkel zou geen bengkel (=werkplaats) zijn als we het publiek niet aan het werk zouden zetten met enkele werkvormen uit de Wereld Express.

Het programma is meteen een introductie van een nieuw concept: de Indische Salon, een initiatief van het Indisch Herinneringscentrum en de Stichting Herdenking 15 augustus 1945. De Indische Salons zijn kleinschalige huiskamerbijeenkomsten over een Indisch thema op initiatief van de gastheer of –vrouw van de betreffende locatie . Elke salon heeft zijn eigen publiek, een eigen thema en een eigen locatie, afhankelijk van de organiserende gastheer of –vrouw. Waar mensen per Indische salon over praten kan dus heel uiteenlopend zijn, maar heeft altijd een link met 'het Indische'. Het Indisch Herinneringscentrum en de Stichting Herdenking faciliteren de Indische Salons op locatie maar organiseren op gezette tijden ook zelf een Indische Salon. De eerste dus op 29 mei 2014 in de Bengkel.

Datum: 29 mei 2014
Tijd: 12.30 - 13.15 uur
Locatie: Bengkel, Tong Tong Fair, Malieveld, Den Haag
Toegang: na betaling van de entree van de Tong Tong Fair is de toegang gratis
 

De 'Indische Salon' wordt mede mogelijk gemaakt door

Tipje van de sluier opgelicht

 

Nog ruim een week om de Wereld Express gereed te maken voor de eerste onthulling aan het publiek op donderdag 29 mei. De buitenkant is al geruime tijd klaar. Aan de binnenkant wordt hard gewerkt, kijk maar.

Nieuwe website

 

De website van het Indisch Herinneringscentrum heeft een face-lift ondergaan. Bekijk hier het resultaat.