Nog t/m 11 februari 2018 te bezoeken. Op deze laatste dag neemt fotograaf Rosa Verhoeve u mee naar de wereld achter het maakproces van het boek en de tentoonstelling. Bent u daar bij?
Kopi Susu
In 1957 propten Rosa’s ouders Indië in een paar hutkoffers en maakten zij, als onderdeel van de laatste grote repatriëringsgolf, de gedwongen oversteek naar Nederland. Meer dan vijftig jaar later reisde Rosa in omgekeerde richting naar Indonesië, als start voor haar foto project Kopi Susu (koffie met melk in Bahasa Indonesia). In Kopi Susu zoekt ze de dynamiek op tussen Aziatisch en Europees, fictie en geschiedenis, overgeleverde familieverhalen en eigen ervaringen. Zo geeft ze haar bestaan als kind van twee werelden opnieuw vorm en verwijst Kopi Susu niet naar een onveranderlijk verleden, maar is het een tijdloze, imaginaire ruimte geworden.
11 februari - Programma 'Finissage Kopi Susu'
Tijdens deze middag krijgt u een kijkje achter de schermen. Rosa Verhoeve deelt met u de wereld achter het maakproces van haar boek, haar drijfveren en fascinatie voor storytelling middels fotografie. Dit resulteerde in het boek en de tentoonstelling Kopi Susu. Na de lezing neemt Rosa u mee de tentoonstelling in. De middag wordt afgesloten met een borrel. Uiteraard is er gelegenheid het boek te kopen (voor donateurs op te halen) en te laten signeren.
Aanmelden
U bent van harte welkom om deze middag bij te wonen. Deelname is gratis, aanmelden wel verplicht (vóór 8 februari 2018).
Datum: zondagmiddag 11 februari
Tijd: 14:30u ontvangst, 15-17u programm + borrel
Locatie: Museum Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem
Aanmelden: We zitten helaas vol. Wilt u op de wachtlijst? Stuur dan een mailtje naar: info@indischherinneringscentrum.nl ovv wachtlijst Finissage Kopi Susu. Vermeld daarbij uw naam, telefoonnummer en het aantal mensen (inclusief uzelf). Zodra er een plek vrij is gekomen, nemen wij direct contact op met u.
Rosa Verhoeve
Rosa Verhoeve’s werk is poëtisch, persoonlijk en verhalend. Ze ontdekte de kracht van de camera toen ze na haar afstuderen van de Rietveld Academie een tijd onder boeren in landelijk Frankrijk woonde. Binnen korte tijd ontpopte ze zich tot de visuele verhalenverteller van het dorp en sindsdien is ze altijd blijven fotograferen. Zo reisde Rosa met haar oude Rolleiflex camera door Europa, Afrika (Ethiopië, Kenia, Sudan) en Azië en ontving ze voor haar serie Salto Vitale de prestigieuze Zilveren Camera Award. Naast haar werk als fotograaf geeft ze les in documentaire fotografie en kunstgeschiedenis.