GEZOCHT I Assistent/vrijwilliger Communicatie en Publiek

GEZOCHT I Assistent/vrijwilliger Communicatie en Publiek

Het Indisch Herinneringscentrum (IHC) is één van de vier nationale herinneringscentra over de Tweede Wereldoorlog, met de focus op voormalig Nederlands-Indië. Het IHC zet zich actief in om de impact van oorlog, kolonialisme en migratie zichtbaar te maken voor een breed en divers publiek. Het IHC organiseert publieksprogramma’s, educatieve projecten, tentoonstellingen en symposia door het hele land. Het team werkt nauw samen met organisaties in de erfgoed- en culturele sector. Denk daarbij aan musea, herinneringscentra en onderzoeksinstellingen, maar ook onderwijsinstellingen, kunstenaars, theatermakers, filmmakers en vrijwilligers.

Ons vierkoppig team is per direct op zoek naar:

Assistent/vrijwilliger Communicatie en Publiek

(werkervaringsplek)

- Minimaal 6 maanden (periode april t/m sep)
- Uren in overleg
- Je krijgt een vergoeding van € 170,- netto per maand (exclusief reiskosten)

Wij vragen:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau (bv: media, informatie, marketing en communicatie)
 • Kennis en ervaring of affiniteit m.b.t. de museale en culturele/erfgoedsector
 • Je hebt goede contactuele eigenschappen, zowel mondeling als schriftelijk (Nederlands en Engels)
 • Sterk organisatorisch, je werkt gestructureerd en bent proactief en resultaatgericht
 • Je bent initiatiefrijk, flexibel, zelfstandig met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, stressbestendig en enthousiast


Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Je bent recentelijk afgestudeerd (bv: media, informatie, marketing en communicatie) en zoekt een baan in de erfgoed- en/of culturele sector. Je mist nog de nodige werkervaring en wilt je ervaring uitbreiden. Je hebt interesse in de periode van de Tweede Wereldoorlog en dekolonisatie in Azië. Je hebt een ‘online-pen’ en kan (leren) werken met CMS, Mailchimp en Photoshop. Jij ziet het als een uitdaging om de (online) zichtbaarheid van het IHC te vergroten. Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en goede communicatieve vaardigheden. Je bent zelfstandig, flexibel, creatief en resultaatgericht: een hands-on mentaliteit is jou niet onbekend. Tijdens drukke periodes, bijv. tijdens programma’s, behoud je het overzicht. Het is een pré als je zelf ook een enthousiast gebruiker van social media bent.

De werkzaamheden zijn o.a.:

 • Vormgeven van social media en digitale (marketing)strategie
 • Dagelijks managen van social media kanalen
 • Bedenken en plaatsen van online content
 • Beheer van de website van het IHC
 • Samenstellen van de maandelijkse nieuwsbrief, uitnodigingen etc.
 • Productionele ondersteuning in programmering en projecten zowel in Den Haag als in het land   

Het IHC beheert verschillende webplatforms en social media-kanalen. Als werkervaringsvrijwilliger denk je met ons mee, ben je bezig met het verzamelen, schrijven en updaten van content (tekst, beeld, geluid) van onze website en social media. Ook werk je mee aan promotiecampagnes, persberichten, nieuwsbrieven en advertenties. Daarnaast ondersteun je ons in de productie van programma’s en projecten. Je werkt hierin nauw samen met de teamleden Programmering en Educatie.

Wij bieden:
Een leerzame en dynamische werkplek. Als werkervaringsvrijwilliger maak je onderdeel uit van een team dat bestaat uit vier personen. Dit team gaat geen uitdaging uit de weg. Je bent betrokken bij diverse projecten en doet nieuwe contacten op. Uiteraard zijn wij ook benieuwd naar wat jou interesseert en waarin je je ervaring wilt uitbreiden. Je krijgt een vergoeding van € 170,- netto per maand (exclusief reiskosten).

Interesse?
Stuur je motivatie met CV voor 10 maart a.s. naar: Merel Leidelmeijer (officemanager), info@indischherinneringscentrum.nl. Mocht je vragen hebben, mail of bel Merel op het nummer 070-2002500. We kijken uit naar je reactie!

www.indischherinneringscentrum.nl
www.hetverhaalvanindie.com
www.indieinoorlog.nl
www.facebook.com/IndischHC 
www.twitter.com/IndischHC
Instagram.com/Indischherinneringscentrum