INDOroutes 2015

INDOroutes 2015

Op 15 november vond in het BeneVia Muziekcentrum te Dordrecht INDOroutes plaats: een evenement georganiseerd door het Indisch Herinneringscentrum, Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 en Stichting Indisch Dordrecht.
Samen met Stichting Indisch Dordrecht en met dank aan het vfonds hebben we op 15 november iets heel moois neergezet!

Het was een vol en gevarieerd programma vol verrassingen. Zie hier het complete fotoalbum.

INDOroutes is gericht op een jongere generatie die meer willen weten over hun Indische achtergrond waarbij alle geïnteresseerden uiteraard van harte welkom zijn.

Fotograaf Armando Ello toverde het podium om tot een minifotostudio en plukte een 'twijfelIndo'uit het publiek die hij vervolgens live interviewde. Ook de zaal ging actief met de vragen aan de slag waardoor de toon gelijk was gezet!

Liselore Rugebregt van de Indische Genealogische Vereniging legde in een live workshop aan publiek uit hoe je je Indische familiestamboom kunt uitzoeken. Erg leerzaam! Na haar workshop stroomde de IGV-stand vol met geinteresseerden. Tijdens de Indische Jongeren Salon schoven onder meer Vaya Nijhhof (Nasi Idjo), Lola van Ruler (Toko Lo) en Andrea van den Bos (Untuk Selalu) aan tafel bij host Peggy Stein. Tijdens dit uur o.a. mooie scenes uit de populaire short film Untuk Selalu en werd er over thema's als identiteit gesproken.

Tijdens de pauze was er heerlijk eten van Toko Y-von en warmden de deelnemers van Indo's Got Talent hun stemmen alvast op. Een mooie show volgde waarin jonge muzikale talenten van zich lieten horen. Het werd de juryleden Ruben Fernhout, Sunny Jansen, Leroy Woudstra, Vanessa Dea en Michael Mauritsz erg moeilijk gemaakt en kozen uiteindelijk voor het duo Amir Westhoff & Jody Kailola. Met hun gewonnen studiotijd gaan ze een eigen nummer opnemen. Wij zijn erg benieuwd!

We kijken terug op een bijzondere dag en...op naar INDOroutes 2016!

INDOroutes is een initiatief van het Indisch Herinneringscentrum en de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 en wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.