Collectie

Collectie

De collectie van het Indisch Herinneringscentrum bestaat uit een uitgebreide interviewcollectie, boekencollectie en voorwerpen, documentatie en beeldmateriaal van schenkers. Voor dat laatste werkt het IHC nauw samen met verschillende archieven en musea.

Het Indisch Herinneringscentrum werkt voortdurend aan het vergroten van de zichtbaarheid, het delen en uitwisselen van kennis over de Indische geschiedenis. Hieronder hoort ook het online beschikbaar maken van materiaal en het aangaan van samenwerkingsverbanden. Zo werkt het IHC momenteel aan een Kenniscentrum Repatriëring. Een interactieve website waarop u terzijnertijd meer informatie over de naoorlogse repatriëring (1945-1967) van Indië/Indonesië naar Nederland kunt vinden, u deze periode visueel kunt ‘beleven’ én waar voor het eerst de repatriëringslijsten op één centrale plaats kunnen worden geraadpleegd.

Vragen en informatie

Heeft u vragen over de Indische geschiedenis, in het bijzonder over de Tweede Wereldoorlog en dekolonisatie? Kijk op het webportaal 'Indië in oorlog' van het Indisch Herinneringscentrum. Daar kunt u uw eigen zoekactie starten naar informatie uit die periode. Of wilt u uw eigen geschiedenis borgen voor de toekomst? Neem dan gerust contact met ons op.