Wereld Express tijdens ProDemos Kinderrijk in Den Haag

18 aug 2016 tot 21 aug 2016

Wereld Express tijdens ProDemos Kinderrijk in Den Haag

Van 18 t/m 21 augustus staat de Wereld Express op de Hofplaats recht tegenover ProDemos en naast de Tweede Kamer in Den Haag. Dat is speciaal ter gelegenheid van de herdenkingsperiode én ProDemos Kinderrijk op donderdag 18 en vrijdag 19 augustus.  

 

In de Wereld Express kom je samen meer te weten over herdenken, vrede & oorlog, vooroordelen en wonen in een ander land tegen de achtergrond van de Indische geschiedenis. Gaandeweg ontdek je dat het vooral over jezelf gaat! De Wereld Express is leuk voor jongeren van 10 t/m 100 jaar. Het is niet zomaar een tentoonstelling: je bekijkt spulletjes uit de vroegere kolonie Nederlands-Indië, luistert naar verhalen én je mag van alles omdraaien, ophangen en verschuiven. Interessant voor het gehele gezin! 

 

Kom langs bij de Wereld Express:

  • 18 en 19 augustus: Wereld Express tijdens ProDemos KinderrijkHofplaats recht tegenover ProDemos.
    Deze dagen staat de Wereld Express recht tegenover ProDemos op de Hofplaats. Dat is niet zomaar! Iedere schoolvakantie zet ProDemos de deuren wagenwijd open voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Al knutselend, spelend en luisterend ontdekken kinderen in Kinderrijk hoe de Tweede Kamer er van binnen uitziet, hoe het pluche van de troon van de koning voelt en dat je ook zelf politicus kunt worden. Kamerlid Mei Li Vos (PvdA) is er op 19 augustus om al je vragen te beantwoorden.  
  • ​20 en 21 augustus: De WereldExpress is geopend voor belangstellenden op de Hofplaats naast de Tweede Kamer.

 

Tijd: start 11.00 uur tot 16 uur
Duur: zolang als je wilt
Leeftijd: voor de hele familie 
Ouders: ook leuk voor (groot)ouders!
Kosten: gratis 
Locatie: Hofplaats recht tegenover ProDemos en naast de Tweede Kamer

 

Met dank aan de Tweede Kamer die het plaatsen van de Wereld Express op de Hofplaats tijdens de herdenkingsperiode heeft mogelijk gemaakt.

 

De Wereld Express komt ook naar scholen toe! Voor groep 8 en de onderbouw is er een interessant onderwijsprogramma. Klik hier voor meer informatie & boekingen.