PROGRAMMA I Café Riboet - Verhalen van Vertrek

22 apr 2018

PROGRAMMA I Café Riboet - Verhalen van Vertrek

Op zondagmiddag 22 april verzamelen Riboet Verhalenkunst en het Indisch Herinneringscentrum verhalen over de overtocht tijdens Café Riboet - Verhalen van Vertrek bij het Indisch Herinneringscentrum op de Sophiahof, Den Haag. Met o.a. onderzoekster Pamela Pattynama en journalist Jerney Zwart!

Het Indisch Herinneringscentrum wil de ruim 350.000 mensen die vanuit Nederlands-Indië/Indonesië de overtocht maakten een gezicht geven. In dit kader verzamelt Riboet Verhalenkunst voor live publiek persoonlijke verhalen rondom verschillende thema’s. Op zondagmiddag 22 april is de eerste Café Riboet in een reeks: Verhalen van vertrek. We verzamelen verhalen over en rond de scheepsreis naar Nederland. Doet u mee?

Omlijst met livemuziek en met gasten zoals onderzoeksters Pamela Pattynama, schrijfster en journalist Jerney Zwart en Margaret Leidelmeijer (project 30 dagen op zee), zoeken we naar pareltjes tussen de ‘Verhalen van vertrek’, zowel om live te delen met elkaar als voor de verhalencollectie van het IHC.

Ellen Deckwitz is helaas verhinderd, haar poëzie is zondagmiddag wel te horen. In haar plaats een bijzondere gast: journalist en schrijfster Jerney Zwart. Momenteel schrijft zij haar debuut over de centrale rol die haar grootmoeder binnen de familie speelt en de bijzondere band die zij met haar heeft. Wat zijn de verhalen van vertrek van haar grootouders en hoe hebben deze Jerney gevormd?


Verhalen Over Leven - Jerney Zwart en Oma Sylvia Simon-Vasseur

Scheepsverhalen
Hoe was het leven tijdens die dertig dagen aan boord? Of reisde u bijvoorbeeld met uw gezin per vliegtuig? Hoe was het om huis en haard achter te laten en naar een nieuwe, onbekende bestemming te reizen? In hoeverre leven de herinneringen aan het vertrek door in het leven van nu?

Hoe vormen deze ‘verhalen van vertrek’ een inspiratiebron voor jongere generaties? We zoeken naar persoonlijke verhalen over vertrek uit Indonesië in de periode 1945 – 1967. U mag zelf uw verhaal vertellen, maar natuurlijk ook gewoon komen luisteren naar onze gasten en genieten van het samenzijn en het lekkere eten.

Vooraf reserveren is verplicht via onderstaand formulier. ‘Verhalen van vertrek’ vindt plaats op zondag 22 april in de Sophiahof in Den Haag. Inloop vanaf 13:30 uur, aanvang 14:00. Toegang: 15 euro inclusief Indisch buffet.

 

Datum: 22 april 2018
Tijd: 13.30 ontvangst, 14.00 programma met aansluitend een Indisch buffet.
Locatie: Indisch Herinneringscentrum, Sophialaan 10, Den Haag
Entree: €15 inclusief programma en Indisch buffet.het bedrag voorafgaand overmaken aan NL56 INGB 0652221580 t.n.v. Stichting Indisch Herinneringscentrum te Den Haag o.v.v. Cafe Riboet.
Aanmelden: via dit formulier

Café Riboet is onderdeel van de meerjarenprogrammalijn 350.000 mensen kwamen overzee en wordt georganiseerd door Riboet Verhalenkunst en het Indisch Herinneringscentrum en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij steun van het vfonds.
Het Indisch Herinneringscentrum en Riboet Verhalenkunst zijn partners op het gebied van verhalen verzamelen en het ontwikkelen van podiumprogramma’s.

Beeldontwerp: Arjen Ijff