PROGRAMMA I Boekpresentatie Een Indische Skyline

17 feb 2018

PROGRAMMA I Boekpresentatie Een Indische Skyline

Boekpresentatie Een Indische skyline door Fridus Steijlen

Het Indisch Herinneringscentrum en Amsterdam University Press nodigen u van harte uit voor de boekpresentatie Een Indische skyline door Fridus Steijlen. Deze vindt plaats op zaterdagmiddag 17 februari bij het Indisch Herinneringscentrum te Den Haag.

We zitten helaas vol. Wilt u op de wachtlijst? Stuur dan een mailtje naar: info@indischherinneringscentrum.nl ovv wachtlijst Een Indische Skyline. Vermeld daarbij uw naam, telefoonnummer en het aantal mensen (inclusief uzelf). Zodra er een plek vrij is gekomen, nemen wij direct contact op met u.

Boekpresentatie
Tijdens de presentatie bespreekt Fridus Steijlen zijn nieuwe boek Een Indische skyline: Indische organisaties in Nederland tussen 1980 en 2010. Prof. dr. Rinus Penninx start met een inleiding over het belang van de thematiek. Aan de hand van het boek blikken we terug op wat er was en waar we staan. En, hoe ziet de Indische skyline er in de toekomst uit? Fridus gaat hierover in gesprek met Siem Boon (directeur Tong Tong Fair), Geert Onno Prins (Uitgever Indisch Maanblad Moesson) en Yvonne van Genugten (directeur Indisch Herinneringscentrum).

Een Indische Skyline
Zoals de contouren van een skyline door gebouwen bepaald worden, zo bepaalden de Indische organisaties de contouren van Indisch Nederland. Hoe zag het samenspel eruit tussen de verschillende organisaties, wat wilden zij zelf uitstralen en wat zag de buitenwereld? Wie deed mee in de organisaties en wat waren de spelregels? Wat was de invloed van overheidssubsidies? Welke conflicten deden zich voor bij het verstrekken van deze subsidies?

In zijn boek Een Indische skyline gaat Fridus Steijlen nader in op deze vragen. Hij onderzoekt de Indische organisaties die tussen 1980 en 2010 actief waren in Nederland en van invloed waren op het beeld dat in die periode van Indisch Nederland bestond. Door hun activiteiten, de discussies die werden gevoerd en de manier waarop zij naar buiten traden, bepaalden die Indische organisaties het beeld dat vervolgens over dat Indisch Nederland ontstond.


Aanmelden
U bent van harte welkom om deze middag bij te wonen. Na afloop is er gelegenheid het boek als eerste aan te schaffen en te laten signeren door de auteur. Het boek zal pas de week na de presentatie in de boekhandel liggen. Ook is er een borrel inclusief Indische hapjes.
Deelname is gratis, aanmelden wel verplicht.

Datum: zaterdag 17 februari 2018
Tijd:13:30 ontvangst, 14:00 aanvang programma, 16:00 borrel
Locatie: Indisch Herinneringscentrum, Sophialaan 10, 2514 JR, Den Haag
Aanmelden: We zitten helaas vol. Wilt u op de wachtlijst? Stuur dan een mailtje naar: info@indischherinneringscentrum.nl ovv wachtlijst Een Indische Skyline. Vermeld daarbij uw naam, telefoonnummer en het aantal mensen (inclusief uzelf). Zodra er een plek vrij is gekomen, nemen wij direct contact op met u.

 

De boekpresentatie Een Indische Skyline wordt georganiseerd door het Indisch Herinneringscentrum in samenwerking met Amsterdam University Press.

  


Foto: Lesli Taihutu