Hacking History, een open brainstorm

5 mei 2012

Hacking History, een open brainstorm

Een van de sprekers die tijdens de bijeenkomst hun visie geven op de wijze waarop het voormalige Van Heutz-monument in Amsterdam een plek kan krijgen in de hedendaagse herinneringscultuur is Yvonne van Genugten, directeur van het Indisch Herinneringscentrum.

Update 1 mei 2012

Dineer en praat mee over de toekomst van het voormalige Van Heutz-monument in Amsterdam op Bevrijdingsdag tijdens Hacking History.

Dit programma vindt plaats op zaterdag 5 mei vanaf 16.30 uur bij het Monument Indië Nederland aan de Apollolaan in Amsterdam. Hacking History is onderdeel van de stedelijke programmering op Bevrijdingsdag en wordt georganiseerd door Framed Framed in samenwerking met het Amsterdams 4 en 5 mei comité.

Achtergrond

Het voormalige Van Heutsz-monument op de Apollolaan in Amsterdam-Zuid is sinds de oprichting in 1935 onderwerp van discussie. Het monument kreeg in 2001 een nieuwe bestemming dankzij een groep actieve buurtbewoners. Onder de nieuwe naam Monument Indië Nederland kreeg het een functie als herinneringsteken voor de relatie tussen Nederland en voormalig Nederlands-Indië tijdens de koloniale periode. Eens een eerbetoon voor de wapenfeiten van generaal Van Heutsz, herinnert het Monument Indië Nederland sinds 2001 aan de Nederlandse koloniale geschiedenis. Een nieuwe herinneringscultuur rondom het monument bleef echter uit. We nodigen iedereen uit om over de toekomst van het monument mee te praten.

Initiatiefnemers:

Sylvia Dornseiffer, directeur van het Amsterdams Fonds voor de Kunst,
Bea Irik, bestuurslid Amsterdams 4 en 5 mei comité en
Jet Bussemaker, rector van de Hogeschool van Amsterdam.

www.framerframed.nl