FINISSAGE TENTOONSTELLING | KOPI SUSU

11 feb 2018

FINISSAGE TENTOONSTELLING | KOPI SUSU

FINISSAGE - Programma laatste dag tentoonstelling Kopi Susu.

Een kijkje achter de schermen? Fotograaf Rosa Verhoeve neemt u mee naar de wereld achter het maakproces van het boek en de tentoonstelling Kopi Susu. Deze speciale afsluiting van de tentoonstelling vindt plaats op zondagmiddag 11 februari a.s. in Museum Bronbeek te Arnhem.​ Meld u voor 8 februari 2018 aan via onderstaande link. 

Kopi Susu 
In 1957 propten Rosa’s ouders Indië in een paar hutkoffers en maakten zij de gedwongen oversteek naar Nederland. Meer dan vijftig jaar later reisde Rosa in omgekeerde richting naar Indonesië, als start voor haar fotoproject Kopi Susu (koffie met melk). Kopi Susu is een mengeling van werkelijkheid en fictie, waarbij Rosa gebruik maakte van geschiedenis, overgeleverde familieverhalen en eigen ervaringen. Kopi Susu verwijst daarmee niet naar een onveranderlijk verleden, maar is een tijdloze, imaginaire ruimte geworden. Zo geeft zij, in een poëtische beeldtaal, vorm aan haar bestaan als kind van twee werelden. 

11 februari | Programma Finissage Kopi Susu
Tijdens deze middag krijgt u een kijkje achter de schermen. Rosa Verhoeve deelt met u de wereld achter het maakproces van haar boek, haar drijfveren en fascinatie voor storytelling middels fotografie. Dit resulteerde in het boek en de tentoonstelling Kopi Susu. Na de lezing neemt Rosa u mee de tentoonstelling in. De middag wordt afgesloten met een borrel. Uiteraard is er gelegenheid het boek te kopen en te laten signeren.

Aanmelden
U bent van harte welkom om deze middag bij te wonen. Deelname is gratis, aanmelden wel verplicht (uiterlijk 8 februari 2018).

Datum: zondagmiddag 11 februari 2018
Tijd:14:30 - 15:00 (inloop), 15:00 – 17:00 programma + borrel
Locatie: Museum Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem
Aanmelden: We zitten helaas vol. Wilt u op de wachtlijst? Stuur dan een mailtje naar: info@indischherinneringscentrum.nl ovv wachtlijst Finissage Kopi Susu. Vermeld daarbij uw naam, telefoonnummer en het aantal mensen (inclusief uzelf). Zodra er een plek vrij is gekomen, nemen wij direct contact op met u. 

De tentoonstelling Kopi Susu kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen Rosa Verhoeve en het Indisch Herinneringscentrum. Het boek is gerealiseerd dankzij de steun van vele donateurs die bijdroegen aan de crowdfundingscampagne via Voor De Kunst.  Het boek is te bestellen via de website van Rosa Verhoeve en verschillende boekhandels. 

 

Rosa Verhoeve
Rosa Verhoeve’s werk is poëtisch, persoonlijk en verhalend. Ze ontdekte de kracht van de camera toen ze na haar afstuderen van de Rietveld Academie een tijd onder boeren in landelijk Frankrijk woonde. Binnen korte tijd ontpopte ze zich tot de visuele verhalenverteller van het dorp en sindsdien is ze altijd blijven fotograferen. Zo reisde Rosa met haar oude Rolleiflex camera door Europa, Afrika (Ethiopië, Kenia, Sudan) en Azië en ontving ze voor haar serie Salto Vitale de prestigieuze Zilveren Camera Award. Naast haar werk als fotograaf geeft ze les in documentaire fotografie en kunstgeschiedenis.