vacature werkervaringsvrijwilliger communicatie & webredactie

Het Indisch Herinneringscentrum is één van de vier nationale herinneringscentra in Nederland en vertelt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en de daaropvolgende dekolonisatie. Het heeft de taak de herinnering daaraan levend te houden voor de toekomst. Ons vierkoppig team is per direct op zoek naar een:

Werkervaringsvrijwilliger

Communicatie & webredactie

Minimaal 6 maanden
Uren in overleg

Het Indisch Herinneringscentrum (IHC) organiseert podiumactiviteiten, educatieve projecten, tentoonstellingen en symposia door het hele land. Het team werkt nauw samen met organisaties in de erfgoed- en culturele sector. Denk daarbij aan musea, herinneringscentra en onderzoeksinstellingen, maar ook onderwijsinstellingen, kunstenaars, theatermakers, filmmakers en vrijwilligers die zich inzetten binnen lokale herdenkingscomités.

De werkzaamheden
Het IHC beheert verschillende webplatforms en social media-kanalen. We zetten ons online actief in om het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en de daaropvolgende dekolonisatie onder een breder publiek onder de belangstelling te brengen. Als werkervaringsvrijwilliger denk je met ons mee, ben je bezig met het verzamelen, schrijven en updaten van content (tekst, beeld, geluid) van onze webplatforms en social media. Ook werk je mee aan promotiecampagnes, persberichten, nieuwsbrieven en advertenties. Je werkt nauw samen met de teamleden communicatie en educatie. Daarnaast onderhoud je contact met bijvoorbeeld vormgevers en fotografen die bij deze werkzaamheden betrokken zijn.

Wij vragen:
Je beschikt over een HBO of WO werk- en denkniveau. Je bent recentelijk afgestudeerd en zoekt een baan in de erfgoed- en/of culturele sector. Je mist nog de nodige werkervaring en wilt je ervaring uitbreiden. Je hebt interesse in de periode van de Tweede Wereldoorlog en dekolonisatie in Azië. Je hebt kennis van (web)schrijven en kan (leren) werken met CMS, Mailchimp en Photoshop. Wij verwachten dat je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en goede communicatieve vaardigheden. Je bent zelfstandig, flexibel, creatief en resultaatgericht: een hands-on mentaliteit is jou niet onbekend. Het is een pré als je zelf ook een enthousiast gebruiker van social media bent.

Wij bieden:
Een leerzame en dynamische werkplek. Als werkervaringsvrijwilliger maak je onderdeel uit van een team dat bestaat uit vier personen. Dit team gaat geen uitdaging uit de weg. Een plek waar je betrokken wordt bij diverse projecten, nieuwe contacten op doet en waar eigen initiatief gewaardeerd wordt. We zijn daarom ook benieuwd naar wat jou interesseert en waarin je je ervaring wilt uitbreiden. Het is een onbetaalde functie.

Interesse? 
Stuur je motivatie en curriculum vitae naar info@indischherinneringscentrum.nl. Je kunt je mail richten aan mevrouw Y. van Genugten, directeur van het Indisch Herinneringscentrum.nl. Voor vragen over de werkzaamheden kun je contact opnemen met Suzanne Rastovac, Communicatie & Publieksactiviteiten, via 026-3639103.