Vacature medewerker Publieksactiviteiten

Het Indisch Herinneringscentrum is dringend op zoek naar een enthousiaste en ervaren:

Medewerker Publieksactiviteiten

0,8 fte (28,8 uur/4 dagen per week)

Waarvoor ben jij verantwoordelijk?

Als medewerker publieksactiviteiten ben je verantwoordelijk voor het initiëren en organiseren van publieksactiviteiten en projecten van het IHC. Je werkt ideeën uit tot concrete activiteiten en programma’s voor een breed en divers publiek. Je onderhoudt de contacten met sprekers, artiesten en kunstenaars en zorgt voor heldere afspraken en interne afstemming met het team. Je werkt conform planning en binnen budget. De publieksactiviteiten vinden regelmatig plaats in de weekenden. 

Profiel

Je bent een ondernemende en daadkrachtige persoon, die in staat is zelfstandig te werken, zonder het team uit het oog te verliezen. Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Je hebt goede contactuele eigenschappen: je hebt teamspirit, bent flexibel en oplossingsgericht. Op efficiënte wijze weet je het juiste resultaat te bereiken. Het is een teamverantwoordelijkheid om een goede bereikbaarheid van het IHC te borgen.

Je hebt affiniteit met onze missie en gevoel voor activiteiten die inhoudelijk aansluiten bij het IHC en passen bij verschillende doelgroepen. Je hebt kennis van en interesse in de geschiedenis van Nederlands-Indië in relatie tot de Tweede Wereldoorlog en dekolonisatie én de impact daarvan in de huidige samenleving.

Je kunt goed organiseren en je werkt makkelijk samen, zowel intern als extern. Aantoonbare werkervaring (minimaal 2 jaar) in een relevante professionele maatschappelijke organisatie of culturele instelling strekt tot aanbeveling. Kennis en ervaring t.a.v. onze diverse doelgroep en ervaring binnen de oorlogserfgoed sector is een pré, evenals een relevant netwerk in de regio Den Haag.

Woon je in (de omgeving van) Den Haag? Dan bieden wij:

Een boeiende en dynamische werkomgeving op een prachtige locatie in Den Haag. Als medewerker publieksactiviteiten maak je onderdeel uit van een enthousiast team dat bestaat uit zes personen. Het Indisch Herinneringscentrum volgt de CAO Sociaal Werk. Het is een functie in schaal 7.

Over het IHC

Het Indisch Herinneringscentrum (IHC) in Den Haag is één van de vijf nationale herinneringscentra van de Tweede Wereldoorlog, met de focus op voormalig Nederlands-Indië. Het IHC is gevestigd aan de Sophialaan 10 in Den Haag en heeft tot taak de herinnering aan de gebeurtenissen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië én de actuele betekenis daarvan levend te houden. Met een klein team – en daarbij geholpen door diverse vrijwilligers - geeft het IHC invulling aan haar taken.

Het IHC ontwikkelt en organiseert publieksactiviteiten, educatieve projecten en tentoonstellingen op onze locatie in Den Haag en door het hele land. In Den Haag geeft het IHC mede invulling aan ‘Museum Sophiahof – van Indië tot nu’, de centrale herinnerings- en ontmoetingsplek voor de Indische gemeenschap.

Reageren?

Stuur je motivatiebrief met curriculum vitae uiterlijk 17 december 2021 naar: info@indischherinneringscentrum.nl o.v.v. vacature medewerker publieksactiviteiten.

De gesprekken staan gepland voor woensdag 5 en donderdag 6 januari 2022. Mocht je vragen hebben, mail of bel 070-2002500 en vraag naar mevrouw van Genugten (directeur-bestuurder van het IHC).

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.