VACATURE I Operationeel/facilitair manager

In juni 2019 heeft Museum Sophiahof zijn deuren geopend aan de Sophialaan 10 in Den Haag.

Museum Sophiahof is de plek waar kennis, expertise en erfgoed van Nederlands-Indië en de migratiegeschiedenis en cultuur van de gemeenschappen met roots in Indië en Indonesië te ontdekken en te ervaren zijn: Van de geschiedenis van de voormalige kolonie tot aan de betekenis van kolonisatie, oorlog en migratie in het Nederland van nu.

Museum Sophiahof herbergt de Indische en Molukse organisaties die deel uitmaken van de Collectieve Erkenning, onder wie het Indisch Herinneringscentrum, het Moluks Historisch Museum, Stichting Pelita, Stichting Nationale Herdenking 15 Augustus 1945 en het Indisch Platform.

Museum Sophiahof is nog volop in ontwikkeling. Qua organisatiestructuur komt er een beheerstichting die verantwoordelijk wordt voor de facilitaire zaken met een beheerder/directeur. In deze overgangsperiode zijn we op zoek naar facilitair operationeel medewerker die straks onder verantwoordelijkheid van de beheerstichting zal werken.

Voor Museum Sophiahof zijn wij op zoek naar een enthousiaste en ervaren:

Operationeel/facilitair manager

Fulltime (36 uur per week)
w.o. zaterdag en zondag en andere dagen in overleg

Waarvoor ben jij verantwoordelijk

  • Als operationeel/facilitair manager fungeer je als schakel tussen management en de werkvloer. Je verzorgt de organisatorische, logistieke en/of praktische voorbereiding en begeleiding van evenementen en zaalverhuur.
  • Je onderhoudt het netwerk van contacten en breidt dat uit ten behoeve van de verhuur van ruimtes voor evenementen en vergaderingen.
  • Je coördineert het gebruik en onderhoud van het gebouw en de omgeving, de inventaris en de apparatuur.
  • Je bent verantwoordelijk voor het operationeel beheer van de vergaderzalen van het museum. Je bent aanspreekpunt voor alle operationele zaken – zoals bijv. het inroosteren van de vrijwilligers - en je bewaakt de kwalitatieve voortgang.
  • Je zorgt voor een optimaal beheer en goede exploitatie van het gebouw, incl. het museumcafé en de zalen, daarnaast geef je situationeel en coachend leiding aan collega’s en aan de vrijwilligers van het museumcafé.

Profiel, wie ben jij?
Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en hebt aantoonbare werkervaring als operationeel/ facilitair manager. Je hebt affiniteit met de Molukse en Indische gemeenschappen. Daarbij heb je een dienstverlenende, stressbestendige en klantgerichte instelling en uitstekende organisatorische vaardigheden voor evenementen. Met jouw visie op hospitality weet je waar klanten behoefte aan hebben en maak je gemakkelijk de vertaalslag naar de praktijk. Je beschikt over een helicopterview en ziet gelijk waar de prioriteiten liggen. Jouw communicatieve vaardigheden zijn uitstekend in Nederlands en in het Engels en je schakelt gemakkelijk op verschillende niveaus. Tenslotte ben je zelfstandig, daadkrachtig en durf je beslissingen te nemen.

De voorkeur gaat uit naar een persoon met een diploma Sociale Hygiëne (SVH), die tevens opgeleid is als bedrijfshulpverlener (BHV).

Woon je in (de omgeving van) Den Haag? Dan bieden wij:
Een boeiende werkomgeving op een prachtige locatie in Den Haag met een enthousiast team aan collega’s en vrijwilligers.

Arbeidsvoorwaarden
Het Indisch Herinneringscentrum is als kwartiermaker verantwoordelijk voor het beheer van Museum Sophiahof. Het betreft een tijdelijk functie (vooralsnog tot 1 januari 2020). De functionaris kan uiteraard meedingen bij de aankomende vacature van directeur beheerder.
Het Indisch Herinneringscentrum volgt de CAO Sociaal Werk. Het betreft een fulltimefunctie in schaal 7.

Informatie?
Ben je geïnteresseerd, maar wil heb je nog vragen? Bel dan met: 070-2002500 (vragen naar mw. Van Genugten). Sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 7 en vrijdag 9 augustus.


Reageren?
Wij ontvangen je motivatiebrief met curriculum vitae graag uiterlijk vrijdag 2 augustus 2019 via: info@indischherinneringscentrum.nl ter attentie van mw. Y. van Genugten en mw. W.H.M. Wigard, o.v.v. Sollicitatie Operationeel/facilitair manager

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

www.museumsophiahof.nl

www.indischherinneringscentrum.nl